Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE jsou šampioni desáté sezóny 1. Tipsport COOL ligy! Ve finále porazili Entropiq Prague 3:1

18. 9. 2021 | 19:46 Counter-Strike 2 Reportáž
Rozhodující den, na který jsme čekali dlouhé týdny. Po 28 zápasech v základní části a semifinálových bojích známe složení finálního hracího dne, kdy se hraje o medaile. Včerejší semifinále nabídlo neskutečnou podívanou plnou parádních playů, tak doufáme, že u toho budete i dnes s námi. Jubilejní korunovace krále je za rohem!
Stupně vítězů 1. Tipsport COOL ligy
Stupně vítězů 1. Tipsport COOL ligy
Zdroj: grafika PLAYzone

Ještě před tím, než se dozvíme desátého krále 1. Tipsport COOL ligy, se musíme podívat pod kabát souboji o třetí místo. Jak Sampi.Tipsport, tak Dynamo Eclot včera nesehráli se svými favorizovanějším soky špatnou show, třeba Dynamo Eclot byli jen krok od postupu do finále hned na druhé mapě. Favoriti by ale v tomto klání měli být Sampi.Tipsport , i když DNE po včerejším srdnatém výkonu budou velmi hladoví na zisk cenného kovu. Celý program se posléze přesune k celému vyvrcholení jubilejní 10. sezóny. Entropiq Prague vyzvou v repríze velkého finále loňské sezóny ENTERPRISE o to, kdo si zajistí nejen titul, ale i přímý postup na obrovský V4 Future Sports Festival a MČR. Dá se očekávat tuhá bitva, ve hře je toho opravdu hodně. Banda okolo mladého in-game leadera Adejise bude útočit na svoje premiérové domácí prvenství, jeho sok leckr se svými kamarády si zase jasně jdou pro obhajobu. Kdo nakonec odejde z boje vítězně?

Vrcholem desáté sezóny 1. Tipsport COOL ligy vás opět provede Greener, kterého při analýzách doplní Miley spolu s Canniem. Rozhodující boje o titul pak svým komentářem doplní Joshua a huhy, kteří jsou připraveni od včerejšího dne připraveni přímo v našem pražském studiu. Buďte u toho s námi přímo na Twitchi!

Zápas o 3. místo
Sampi.Tipsport vs. Dynamo Eclot
 queztone  Slovensko
system  Slovensko
zur1s  Česká republika
Darber  Česká republika
Rutk0  Slovensko

 

14:16
6:16

 

Dynamo Eclot

 Česká republika K1-FiDa
 Slovensko ZEDc
 Česká republika nbqq
 Česká republika Valencio
 Česká republika Mix

Vertigo začalo ve vysokém tempu. Oba týmy si navzájem kradly body, na jedné straně řádili především Darber a queztone, na té druhé zase ZEDc s Valenciem, kterému nechybělo málo k získání 1v3 situace za stavu 5:4 z jeho pohledu. Jeho tým se i tak dostal do mírného vedení, díky pěkné obranné práce od Sampi.Tipsport v závěru ale nakonec vedli jenom 8:7. Do druhé půli přenesli svou kvalitní hru právě modrokabátníci, kterou nezastavil ani ZEDc s jeho 1v2 clutchem v kole s pouhými pistoly. Za stavu 9:11 v neprospěch DNE přišlo velmi důležité kolo plných nákupů, které však střelci v červenobílém kabátu zvládli. A právě tady se to zlomilo. DNE začali šlapat jako hodinky a celkově pěti body za sebou odskočili na 14:11. Sampi.Tipsport však ještě nechtěli vydechnout naposled a heroickým výkonem dorovnali alespoň na 14:15, avšak výborný retake A plantu zajistil Dynamo Eclot těsnou výhru 16:14!

Volba Sampi.Tipsport Inferno měla být právě pro tento domácí celek výhrou, a když si za útok vypracovali čtyřbodový náskok, vítězné šance byly ještě větší. Jenže za stavu 6:4 z jejich pohledu se něco zvrtlo. A to mělo katastrofální následky. Dynamo Eclot totiž obrátili na 9:6, velká show ale teprve měla přijít. Za teroristy totiž mapou letěli jako nůž po másle, šlapali jako výborně namazaný stroj a svému soku už nepustili ani jedno kolo! Šňůra dvanácti výher, které značně pomohl nbqq 25 zabitími, byla prostě pro Sampi.Tipsport nad jejich síly, a Dynamo Eclot si tak zajistili bronzovou medaili, za což určitě mohou být spokojeni. Sampi.Tipsport naopak končí na nepopulární bramborové pozici, která pro ně může být pochopitelně zklamáním.

BO5 grandfinále
Entropiq Prague vs. ENTERPRISE
leckr  Česká republika
AJTT  Česká republika
HONES  Česká republika
MoriiSko  Česká republika
KWERTZZ  Česká republika

Entropiq Prague

14:16
16:14
11:16
9:16

ENTERPRISE

 Česká republika forsyy
 Slovensko The eLiVe
 Česká republika manguss
​​ Slovensko Adejis
 Slovensko matys

Grand finále začalo pěkně zostra, oba týmy byli obrovsky motivovaní na získání cenné trofeje. I proto se první mapa Inferno vyvíjela ve vyrovnané rovině, ke konci první půle ale zabrali trochu více Entropiq Prague, kteří za devět útočných bodů určitě mohli být spokojeni. Ale ani v druhé polovině se žádný z týmů nijak více neutrhl, k vidění tak stále bylo plno pěkných a napínavých momentů. Že se něco změní jsme poznali až v úplném finiši. ENTERPRISE, v jejichž útrobách dnes skvěle střílel MATYS, za stavu 13:14 dokázali dvakrát za sebou dobře obsadit B, EIQ kvůli tomu neměli v posledním kole dobré peníze a hráči z červenobílých barev tak brali vítězství 16:14.

Nuke, jakožto volba EIQ, už ale přinesla jinou podívanou. Právě leckr a spol. totiž prokázali sílu své volby a po ztraceném prvním kole nastolili za teroristy jasnou diktaturu. Dokázali získávat důležitá kola proti plným nákupům, a když do toho navíc přičteme precizního MoriiSka, měli jsme tu jejich vedení 11:4. Jenže ENTERPRISE zvládli svůj útok též bravurně a brzy se ke svému soupeři značně přiblížili. A když najednou vedli 13:12, comeback a match-point byl na spadnutí. Avšak Entropiq Prague zachránil leckr společně s MoriiSkovou agresí a mapa šla do spár zelených barev zase těsně 16:14.

O tom, kdo se značně přiblíží k prvenství, se rozhodlo na Overpassu. Na něm bylo znát, proč si ho ENTERPRISE vybrali, poněvadž jejich teroristická strana skončila v poměru 9:6, avšak mohlo to být ještě více. Entropiq Prague ale nechtěli vydechnout naposled, jenže 1v2 clutch mangusse, na kterého ve stejné situaci v kole poté navázal forsyy, je poslal do kolen. ENTERPRISE brali vítězství 16:11 a byli jednou mapou od titulu!

Na Dust II to už bylo opravdu "na krev". Entropiq Prague byli ve velkém psychickém nátlaku, poněvadž prohra znamenala konec, ENTERPRISE naopak sérii chtěli utnout a zamezit poslední mapě. Začátek byl vyrovnaný, těsná první polovina 8:7 pro ENTERPRISE byla pro oba celky určitě dobrým zadostiučiněním. V další části to ale lépe sedlo právě EP jako útočníkům, kteří si za malou chvíli vypracovali vedení 11:8. A právě od této chvíle přidali na obrátkách ještě více. 12:8, 13:8, 14:8, a po trocho překvapivém šetření peněz Entropiq Prague dokonce 15:8. Česká dvojka tak měla hned sedm match-pointů, z nichž využili hned druhý, celkově po výsledku 16:9 finále opanovali v poměru 3:1 a stávají se tak králi desáté sezóny 1. Tipsport COOL ligy! Kromě 100 tisícové odměny navíc získávají i přímý postup na samotný V4 Future Sports Festival a samozřejmě MČR

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.