Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE po velké bitvě poráží Dynamo Eclot a ve velkém finále narazí na Entropiq Prague!

17. 9. 2021 | 22:22 Counter-Strike 2 Reportáž
Finálový víkend jubilejní desáté sezóny je tady! Čtyři postupující týmy se v základní části představily v dobrém světle, play-off je ale vždy o něčem jiném. Důležitost jednoho zápasu může na hráče dolehnout, mezi účastníky totiž najdeme i spoustu mladých pušek, pro které půjde o první takto velké zápasy. Semifinálový den nabídne parádní show, buďte u toho s námi!
Semifinálový den živě
Semifinálový den živě
Zdroj: grafika PLAYzone

Bitva o titul se uskuteční v sobotu, ale to se týmy nejprve musejí do finále dostat. Jako první budou na tahu Sampi.Tipsport a Entropiq Prague, tedy druhý a třetí tým základní části. Nenechte se ale zmást pořadím, protože o něco větším favoritem je druhý jmenovaný celek. Těšit se zde můžeme především na klíčovou AWP bitvu, protože zur1s hraje v životní formě a pro MoriiSka bude velkou výzvou. Program se poté přesune k souboji, kde jsou papírové předpoklady o něco méně vyrovnané. ENTERPRISE esports si v základní části počínali suverénně, ovládli individuální statistiky a i týmově jim to pod vedením Adejise hodně svědčí. Dynamo Eclot oproti tomu musí nastoupit s hostem, bobyho nahradí Mix. Spoléhat se tak budou především na individuality.

Semifinálovým dnem 1. Tipsport COOL ligy vás provede Greener jako moderátor, jemuž bude sekundovat oblíbené duo Bananides a Miley. Za mikrofon se přímo v našem pražském studiu usadí huhy a Joshua, kteří dodají důležitým zápasům tu správnou energii. Bomby pojedeme až do pozdního večera, tak dorazte na Twitch!

Sampi.Tipsport vs. Entropiq Prague
queztone  Slovensko
system  Slovensko
zur1s  Česká republika
Darber  Česká republika
Rutk0  Slovensko

4:16
19:16
7:16

Entropiq Prague

 Česká republika leckr
 Česká republika AJTT
 Česká republika HONES
 Česká republika MoriiSko
 Česká republika KWERTZZ

Dust II začal lépe pro Sampi.Tipsport, kteří si pro sebe dokázali ukořistit pistolky a následně také druhé kolo. Navýšit své vedení se jim však už nepodařilo, a to byla zelená pro Entropiq Prague, kteří okamžitě přebrali otěže, začali získávat bod za bodem a ani pěkné momenty zur1se nedokázali jeho tým nabudit k lepšímu výsledku. Družina okolo výborně hrajícího leckra na své domácí mapě prostě jasně ukázala svou sílu, po půlce 11:4 už za obranu svému soku nedovolila ani bod a jednoznačně vyhrála 16:4.

Na druhou mapu Ancient hráči v zelenočerném vlétli jako uragán a během chvíle si vytvořili čtyřkolový náskok. Hned vzápětí si sice Sampi.Tipsport dokázali vystřílet dvojici kol, nicméně Entropiq Prague bránili se vší vervou a po výměně stran vedli 10:5. Pak se ale okolnosti změnily. Sampi se během chvíle totiž vrátili zpátky, když soupeře dotáhli na stav 10:10 a jasně ukázali, že tu se po druhé mapě ještě končit nebude. V závěru se oba celky přetahovaly o každý pixel, nakonec však mač musel zamířit až do prodloužení. Zde už byli o krůček napřed právě střelci okolo queztona, kteří tak dokonali perfektní obrat a výsledkem 19:16 poslali zápas na Vertigo! Nejlepšími aktéry celé mapy byli odstřelovači obou týmů, protože jak zur1s, tak i MoriiSko si na své konto připsali skvělých 36 zabití.

Finální mapa se hodně podobala té první. EIQ se do svého komfortu dostali hned ze startu, z kterého vyběhli ve velkém tempu a brzy vedli 3:0, respektive 6:1. Obrané problémy Sampi.Tipsport se bohužel nevyřešily ani v další části, takže EIQ šli bránit ve velmi příjemném vedení 11:4, čemuž značně pomohlo neskutečných 7 entry fragů od MoriiSka. Dobrý start hráčů v modrobílém v druhé půli sice mohl znamenat mnohé, souboje plných vah ale zvládal jejich soupeř. Když do toho ještě připočteme nutné šetření peněz, výsledek 16:7 asi nikoho nepřekvapí. Entropiq Prague tak zase míří do finále, kde budou obhajovat své prvenství z loňské sezóny!

ENTERPRISE vs. Dynamo Eclot
forsyy  Česká republika
The eLiVe  Slovensko
manguss  Česká republika
Adejis  Slovensko
matys  Slovensko

ENTERPRISE

13:16
16:14

16:11

Dynamo Eclot

 Česká republika K1-FiDa
 Slovensko ZEDc
 Česká republika nbqq
 Česká republika Valencio
 Česká republika Mix

Druhý semifinálový špíl začal na tradiční Mirage. Pro Dynamo Eclot bylo velmi důležité mapu získat, stav 3:0 pro ně mohl být dobrým výchozím bodem. Jenže EP se nebáli své soky vyzývat do individuálních duelů, a i díky tomu přelili misky vah šesti body za sebou. Dynamo Eclot však nechtěli ztrácet, téměř každé kolo mířili na A site, kde to měli rádi, a najednou vedli 8:7. Druhá půlka se zase nesla v napínavém duchu, za stavu 11:12 ENTERPRISE perfektně zvládli kolo s pistolemi a dostali DNE do eca, jenže precizní nbqq pak třemi rychlými fragy dotáhl na 13:13, respektive 14:13. A když EP nedokázali vyhrát kolo s přízviskem všechno nebo nic, DNE brali těsnou výhru 16:13!

Na Inferno vstupovali v roli jasného favorita ENTERPRISE, kteří zde předvádí výborné výsledky. Za méně favorizovanější útok začali velmi dobře, parádní multi-killy Valencia větší odskok jen trochu pozdržely. Kvalitní forsyy a manguss diktovali tempo, ze kterého EP čerpali velký náskok 7:2, osmičku na jejich konto připsal The eLiVe parádním 1v3 clutchem, devítku v situaci 1v2 zase Adejis. Mezi tím ale také svitnuly body DNE, kteří tak za teroristy nastupovali v nevýhodě 6:9. Dvěma důležitými souboji plných nákupů se po menší chvíli ale dotáhli na 10:10, pak dokonce přišlo i překvapivé vedení 12:10. Dále sice neproměnili dvě nadějné příležitosti na získání dalších bodů, jenže pak hned dvakrát perfektně zvládli 3v5 nevýhodu a byli na koni v poměru 14:12. EP však zvládli kolo všechno nebo nic, klíčové měření sil tak přišlo za stavu 14:14. To ale i s následujícím kolem zase zvládli ENTERPRISE, kteří tak v tomto nervydrásajícím souboji uspěli 16:14 a poslali zápas na rozhodující mapu Overpass.

Tak vyrovnaný mač, který čekal málokdo, se nám tedy protáhl až do brzkého sobotního rána. Že už jsou oba týmy hodně znavení bylo trochu znát, o to dřív oba chtěly co nejdříve vyhrát. Lépe to rozjeli EP, kteří jako obránci brzy vedli 5:1, po vyhraném kole s pistoly a 1v2 clutchi MATYSE  8:2. Favorit se prostě konečně probudil, kdežto DNE nebyli těmi jako na předchozích mapách. Česká dvojka tak nakonec vzala za obranu drtivých 12 kol, ani útok nebyl o moc jiný, i když se ještě DNE srdnatě snažili o comeback, kterým by jim při lepší první půli možná i vyšel. 16:11 a ENTERPRISE i přes problémy na prvních dvou mapách zase vyzvou Entropiq Prague ve velkém sobotním finále! Dynamo Eclot se naopak postaví Sampi.Tipsport v souboji o třetí místo.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.