Přejít k hlavnímu obsahu

Ubisoft developerka byla údajně propuštěna kvůli "vyhrožování" PewDiePieovi

17. 12. 2018 | 11:30 Všechny hry
Jeden z nejznámějších youtuberů byl (opět) kritizován za antisemitismus, tentokrát kvůli sdílení kanálu, o jehož rasistickém a nenávistném podtextu prý neměl tušení.
PewDiePie
PewDiePie

I přesto, že se PewdiePie za tento přešlap veřejně omluvil, Dianna Lora, pracující v developerském týmu The Division sekce Ubisoft Massive, měla potřebu vyjádřit nejen svůj názor na situaci veřejně na Twitteru. Kromě svého nesouhlasu s proběhlou situací údajně označila PewdiePie za nenávistného člověka a "bělošského šovinistu", který podporuje antisemitistické hodnoty. Mimo to prý také mluvila o "ukončení" PewdiePie. Poté, co z internetu zmizely jakékoli důkazy o "výhružném" tweetu, zůstává situace nadále pouze spekulací. Té však nahrává do karet i fakt, že informace o pracovní pozici v Ubisoftu z twitterového profilu Dianny taktéž záhadně zmizely. 

Dianna Lora

Informace zveřejnil YouTuber TheQuartering, který je údajně získal od zaměstnanců Ubisoftu, Podlě těchto spekulací byl s Diannou nejen ukončen pracovní poměr, ale byla také požádána o odstranění veškerých informací, které by ji spojovaly s pracovní pozicí v Ubisoftu, ze svého Twitteru. K tomu prokazatelně došlo a nyní se, podle informací uvedených na Twitteru, Dianna zabývá "šířením pozitivity". Otázkou tak zůstává snad už jen to, jestli to Dianna namísto nenávistných tweetů s tou pozitivitou neměla zkusit už od začátku.

Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.