Přejít k hlavnímu obsahu

Unikátní spolupráce v rámci esportu, eSuba a Střední škola Klíč se zaměří na 3D grafiku a počítačové hry

8. 10. 2021 | 23:00 Všechny hry PR článek
Herní tým eSuba vstupuje do spolupráce se Střední školou Klíč v České Lípě, která otevřela nový vzdělávací program se zaměřením na gaming a esport v České republice v září 2020.
 eSuba a Střední škola Klíč se zaměří na 3D grafiku a počítačové hry
eSuba a Střední škola Klíč se zaměří na 3D grafiku a počítačové hry
Zdroj: eSuba

V některých zemích v zahraničí už jsou esportové obory o dost rozšířenější, ale v České republice je SŠ Klíč v tomto směru prvním průkopníkem. Letos v září nastoupily již studenti 1. a 2. ročníku oboru 3D grafika a počítačové hry. Tradiční herní organizace se aktivně zapojí v rámci předmětů „Fiktivní firma” a „Počítačové
hry” a poskytne své odborné znalosti a bude pomocnou rukou učitelům. Představitelé týmu eSuba přinesou, do nového vzdělávacího programu, pohled profesionální herní organizace. Odborníci z eSuby se budou díky svým zkušenostem zúčastňovat tematických workshopů, podílet se na zadávání a vyhodnocování individuálních i skupinových projektů a přímo do vyučování se bude pravidelně zapojovat řada zajímavých hostů.

Esport jako vzdělávací a kariérní volba

„V eSubě se již dlouhá léta snažíme o popularizaci esportu. Vzdělávání je klíčovým pilířem našich aktivit, zejména pokud se jedná o širokou veřejnost. Máme proto nesmírnou radost z nově uzavřené spolupráce se Střední školou Klíč, která jako první nabízí vzdělávací program v oblasti gamingu a potažmo i esportu. V rámci naší spolupráce se budeme podílet na teoretické přípravě studentů v rámci vybraných témat a také na přípravě a vyhodnocení případových studií,” zdůvodňoval nově vzniklou spolupráci Bersen Hoxha, COO eSuby. Do budoucna by studenti měli mít díky asistenci členů eSuby větší možnosti uplatnění na pracovním trhu.

Těm nejlepším studentům nabídneme praktické stáže. Toto je pouze první krok pro dlouhodobější a hlubší spolupráci, kterou chceme v následujících letech navázat. Vidíme zde skvělou synergii i v rámci našich dalších aktivit, ať už jsou to středoškolské nebo vysokoškolské ligy, Esport univerzita či spolupráce s Education.cz. Naším dlouhodobým cílem je dosáhnout toho, aby esport byl plnohodnotnou vzdělávací a kariérní volbou nejen formou profesionálního hraní. Jsme přesvědčeni, že se nám toho společnými silami podaří dosáhnout,“ vysvětluje Hoxha vizi nejúspěšnějšího týmu na česko-slovenské scéně.

Značka eSuba už dávno není jen o samotném herním týmu a rovněž v rámci její agenturní části může studentům přinést interaktivitu během studia. Dlouhodobě se eSuba snaží o práci s mládeží, ať už jde o akademie herního týmu, školní soutěže v rámci Esport ligy nebo první českou herní školu Esport univerzitu.

SŠ Klíč
SŠ Klíč
Foto: eSuba
Štítky: eSuba
Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.