Přejít k hlavnímu obsahu

Únor na Twitchi patřil streamerovi xQc, největší boom zažilo GTA

17. 3. 2021 | 01:41 Twitch.tv
Míra nárůstu zhlédnutých hodin za měsíc jde stále nahoru jak na platformě Twitch, tak na Facebook Gaming. I přesto, že únor je nejkratším a většinou nejméně úspěšným měsícem, Twitch i Facebook se mohou podle dostupných zdrojů radovat z 82% a 79% ročního nárůstu nasledovaných hodin.
Twitch
Twitch
Zdroj: Twitch

Leden byl pro Twitch dalším rekordním měsícem, kdy se počet celkově zhlédnutých hodin vyšplhal až na neuvěřitelné číslo dvou miliard. To se sice v únoru kvůli zkrácenému času nepodařilo zopakovat, i tak je ale 1,86 miliardy nasledovaných hodin dostatečný úspěch. Obzvlášť tehdy, pokud se podíváte i na statistiku Facebook Gaming, kde diváci v lednu nasledovali "pouhých" 439 milionů hodin, přičemž v únoru suma spadla až na 400 milionů. Za všechny statistiky i s grafikou můžeme poděkovat serveru StreamElements, popřípadě jejich stálému partnerovi, stránce Rainmaker.gg.

Nejsledovanější kategorií na Twitchi je, stejně jako v lednu, stále Just Talk s 245 miliony sledovaných hodin za měsíc, o 110 tisíc pod ní je na druhém místě opět titul League of Legends s 135 miliony hodin. Třetího místo se ujala hra GTA V, která především díky nově přidaným roleplay serverům získala zpět více tvůrců na svojí stranu, což jí zajistilo meziměsíční rozdíl ve výši 90 milionů zhlédnutých hodin. Navíc tomu pomohl sám xQc, v současné době nejoblíbenější a nejsledovanější streamer s 17 miliony sledovaných hodin na této platformě, který GTA hrál na svém streamu téměř pravidelně.

statistika leden/únor hry
statistika leden/únor hry
Zdroj: StreamElements

Kromě GTA V si také v únoru nejvíce polepšily tituly VALORANT a Apex Legends, největší pád naopak zažila survival hra Rust. Pokles z druhého až na desáté místo jí v únoru stál přes 146 milionů zhlédnutých hodin. Další rekord boří také už čtvrtý měsíc za sebou šachy, v únoru se na ně Twitch uživatelé dívali přes 21 milionů hodin. K tomuhle milníku nejvíce pomohl oficiální šachový kanál GMHikaru a další tvůrci jako Sardoche, Ludwig a BotezLive. Tuhle klasiku vyzdvihl hlavně říjnový release nové hry The Queen’s Gambit, který odstartoval tenhle hype okolo hraní šachů.

Pokud mluvíme o žebříčku nejoblíbenějších kanálů, u kterých fanoušci strávili za únor nejvíc času, tak tomu stále vládne Félix ’xQc’ Lengyel, jak už bylo zmíněno výše. Nejsledovanější trojici uzavírá Alexandre ’Gaules’ Borba Chiqueta s 12 miliony a Maximilian ’Trymacs’ Stemmler s 10 miliony zhlédnutých hodin na svém kanále.

statistika leden/únor kanály
statistika leden/únor kanály
Zdroj: StreamElements
Štítky: Twitch
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.