Přejít k hlavnímu obsahu

V4 Future Sports Festival zná rozlosování skupin. S kým se o balík peněz utkají SINNERS, eSuba a ENTERPRISE?

8. 11. 2021 | 08:50 Counter-Strike 2 Turnaj
V4 Future Sports Festival vypukne už za devět dní, proto je na čase si představit skupiny. Před několika dny totiž proběhlo losování, a tak si pojďme nyní hezky shrnout, jaké týmy se utkají v úvodní části turnaje.
V4 Future Sports Festival
V4 Future Sports Festival
Zdroj: V4 / PLAYzone

Třetí ročník velkolepé akce poprvé hostí dvanáctku týmů, tudíž byl rozšířen také formát turnaje. V4 Future Sports Festival se bude hrát trojfázově, přičemž kromě pozvaného kvarteta zástupců světové špičky všichni vstoupí do turnaje úvodní skupinovou fází. Osmička týmů je rozdělena po čtyřech a z každé skupiny postoupí vždy nejlepší dva týmy. Totéž se poté bude opakovat ještě jednou, finální play-off tak bude pouze pro nejlepší čtveřici. Letošní ročník turnaje o 300 tisíc euro startuje 14. listopadu a nového šampiona poznáme o týden později. V boji o titul se představí SINNERS, ENTERPRISE a eSuba, mezi favority pak patří ruská sestava české organizace Entropiq.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

Vodafone Mistrovství České republiky je za rohem, ale pro trojlístek česko-slovenských týmů bude příprava zpestřená turnajem v Budapešti. V bitvě o bezmála 8 milionů korun se dva z nich utkají hned ve skupině. Ano, čtete správně, úvodní skupinová fáze zvaná Play-In už je rozlosována a my víme, kdo se s kým utká.

Čeští SINNERS opanovali V4 International Cup, takže jsou hlavním favoritem skupiny A. V jejich skupině ze zahraniční delegace najdeme silný polský tým AGO, srbskou smečku ONYX a také eSubu. Právě eSuba s týmem ONYX prohrála v International Cupu, ale na V4 Future Sports Festival nakonec postoupila díky triumfu na Orange Mistrovství Slovenska. Modrá krev tedy má šanci na odplatu, která by mohla být prvním krůčkem k postupu. Skrze AGO to ale budou mít hodně těžké, protože ti jsou spolu se SINNERS jasnými aspiranty na postup.

Ve skupině B bude polskou scénu reprezentovat Wisla Krakow, největšího favorita lze ale vidět v bulharském týmu Fiend. Ten se poslední dobou prezentuje opravdu dobře, drží se ve druhé desítce světového žebříčku a určitě by chtěl aspirovat i na postup do finálního play-off. V téhle skupině dále najdeme maďarskou reprezentaci složenou z hráčů Budapest Five a také poslední česko-slovenský tým, na který jsme hodně zvědavi. ENTERPRISE vystrkují v Evropě růžky čím dál častěji, tak doufáme, že i v offline prostředí jim to bude střílet podle představ.

V4 skupiny
V4 skupiny
Zdroj: V4 Future Sports Festival
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.