Přejít k hlavnímu obsahu

Velký přestup mezi fotbalovými kluby! Dalas nově bude hájit barvy rodné Ostravy

24. 8. 2021 | 22:46 EA SPORTS FC 24
Každoročně si koncem daných vydání FIFA hledají hráči nová angažmá, nebo chtějí upevnit to stávající. To se tento rok nezměnilo a hráči si vyřizují nové kontrakty do dalšího ročníku. Nejčerstvější novinkou je přestup Dalase, který se po třech letech rozhodl změnit klubové barvy.
Martin "Dalas94" Vujtík
Martin "Dalas94" Vujtík
Zdroj: FC Baník Ostrava esports

Posledních pár měsíců už popularita FIFY pomalu upadá a není se čemu divit. Přece jen už za dva měsíce je tu nový ročník a s ním i několik novinek, tudíž se všichni připravují na novou sezónu, kdy zase začnou FIFA Ultimate Team s čistým štítem. Do další sezóny se připravují také esportové kluby, které hledají nové posily.

Prvním týmem, jenž výrazně posilnil, je Entropiq. Tento tým podepsal Maria "MarioOoso99" Gumbrešta z pražské Sparty a první úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat. Kromě nej do EIQ zamířil také Matěj "Matejs" Dunka. Pozadu nejsou ani Klokani, kam namísto Matejse přišli oba finalisté Big Shock! FIFA COOL Poháru, Svatopluk "Saint_SB10" Boušek a Aleše "K1leris" Kubíka. Další zajímavostí je vznik esportové sekce FK Pardubice.

Ke změně se rozhoupal i tříletý zástupce týmu Universe a FK Teplice Martin "Dalas94" Vujtík, jehož staro-novým domovem se stala esportová divize ostravského Baníku. Dalas je rodilým Ostravanem a dokonce ve městě uhlí a železa přebývá, což je možná jeden z hlavních aspektů, proč si vybral zrovna tento klub. Sám za Baník v mládí dokonce i kopal, v novém působišti jej tedy přivítali ve velkém stylu. Nafotili s ním několik fotek v ostravském dresu a dokonce, za co má tým velký obdiv, natočili neskutečně povedené uvítací video, které najdete níže.

Možná právě Dalase budete mít možnost vidět na streamu již tuto sobotu, kdy nás čeká druhý offline turnaj Alienware Open Air. Ten spojuje turnaj profesionálních hráčů s jinými aktivity, jako je stolní fotbal a street fotbal.