Přejít k hlavnímu obsahu

Vítězství v LEC byl nepopsatelný pocit, na MSI zkusíme překvapit, říká Carzzy

17. 4. 2021 | 12:15 League of Legends
Český marksman zažívá v barvách MAD Lions fantastické období, po podzimní účasti v play-in fázi Worlds společně s Humanoidem vyhrál jako první český hráč nejvyšší evropskou soutěž LEC. Jak hodnotí sezónu, spoluhráče, výkony a šance na MSI nám prozradil v rozhovoru.
Carzzy
Carzzy
Zdroj: LEC

Ahoj Carzzy, obrovská gratulace k titulu, jsi spolu s Humanoidem prvním českým hráčem, který dosáhl na vítězství v jedné z nejlepších ligových soutěží. Na vrchních příčkách LEC se ale s MAD Lions pohybujete už od jara 2020, jaká byla očekávání před uplynulou sezónou, věřili jste si už ze startu na nejvyšší pozice?

Ahoj, díky moc! Ze začátku jsme si rozhodně nevěřili, protože se nám moc nedařilo, ale ke konci jsme se začali rapidně zlepšovat. Takže naděje šly nahoru!

Na posledních Worlds vám nevyšla play-in fáze, co jste si z nevydařeného šampionátu odnesli a co byla tvá nejlepší zkušenost z Číny?

Odnesli jsme si hodně zkušeností ze stage a taky ze scrimů, celkově jsem si Čínu hrozně užil. Nejlepší zkušenost byla možnost užít si Čínu po našem vypadnutí, výletovat a jíst dobré jídlo.

Po Worlds jste obměnili sestavu, co do týmu přinesli Armut s Elyoyou?

Přinesli lepší souhru a taky hodně motivace. Jsem se změnami velice spokojený.

Jaká panovala v týmu atmosféra po dobu celé sezóny, s Humanoidem a Kaiserem jste spolu hráli už třetí split za sebou a v rámci současné situace jste spolu trávili spoustu času. Co bylo během koronavirové krize nejsložitější?

Máme se v týmu super, panovala mezi námi dobrá atmosféra, neztráceli jsme naději a na vše jsme se dívali s nadhledem. Nejsložitější bylo, že je všechno zavřené, takže jsme museli být jenom doma.

Jak hodnotíš synergii s Kaiserem?

S Kaiserem se nám hraje moc dobře a myslím si, že máme na to stát se konzistentně nejlepší botlinkou v LEC.

LEC Finále
LEC Finále
Zdroj: LEC

Po základní části jste šli do play-off ze třetího místa se skóre 10-8, považovali jste ji za úspěšnou?

Základní část se nám moc nepovedla a ztratili jsme hodně vyhraných her, i přes to jsme skončili na 3. místě, takže to nebylo nejhorší.

Jakého týmu jste se při vstupu do vyřazovací části nejvíce obávali? Byli to Rogue, kterým jste v lize v obou střetech podlehli?

Rogue pro nás byl rozhodně nejstrašidelnější tým, neměli jsme proti nim úspěch ve scrimech, ani oficiálních zápasech.

Po porážce Rogue jste šli na G2 a mohli si s předstihem zařídit finále. Čím si myslíš, že jste tým plný superhvězd přehráli? 

Myslím si, že G2 byli tento split trošku mimo a vůbec nevěděli jak hrát, taky jsme proti nim měli celkově větší úspěch. Přáli jsme si G2 i do finále, protože jsme věděli,  že by to bylo jednodušší.

A k samotnému finále, jaká byla v týmu atmosféra před sérií a jak se proměnila po stavu 0:2?

V průběhu celého finále v týmu vládla super atmosféra, nikdy jsme se necítili špatně a pořád jsme věřili, že můžeme vyhrát.

Pátá hra byla dokončením fantastického obratu z deficitu 8 tisíc goldů, režírovaná českým spoluhráčem. Věřil jsi Humanoidovi i ostatním spoluhráčům po nepovedené early game, že je hra stále vyhratelná, nebo jsi doufal v chyby soupeře?

V takové situaci jde vždy už jen doufat, že oponenti udělají chyby, protože z takového deficitu normálně vyhrát nelze. Marek však hrál krásně.

Carzzy
Carzzy
Zdroj: LEC

Jaké byly bezprostřední pocity po vítězství v jedné z nejprestižnějších světových soutěží, co pro tebe titul znamená? Jaké byly oslavy?

Je to nepopsatelné. Na chvíli se člověk cítí, že mu patří svět, pak na něj vše začíná dopadat a je to prostě super. Oslavy byly veliké a trošku jsme se zrušili, hlavně Mára. 

Čeká vás MSI, jak hodnotíš vaše šance proti nejlepším světovým týmům?

Myslím si, že naše šance na MSI nejsou veliké. Jdeme do toho s tím, že si z konfrontace s ostatními regiony vezmeme co nejvíc a zkušenosti zúročíme v letním splitu LEC a na Worlds. Stejně ale nevylučuji, že uděláme nějaké překvápko. 

V pozápasovém rozhovoru po finálové sérii jsi Sjokz řekl, že považuješ Humanoida za nejlepšího evropského midlanera, jak hodnotíš sám sebe v kontextu evropských marksmanů?

Myslím si, že jsem stoprocentně jeden z nejlepších a když mám dobrý den, tak jsem zdaleka nejlepší v Evropě. Potřebuju ještě trochu zapracovat na konzistenci a pak už budu nejlepší pořád.

Děkuji za rozhovor a přeji další velké úspěchy do budoucna! Je něco, co bys chtěl vzkázat domácím fanouškům?

Moc vám děkujeme za podporu! Je super vidět, že celá česká komunita fandí a moc to pro nás znamená. Jen tak dál! Rádi vás děláme pyšnými! 

MAD Lions
MAD Lions
Zdroj: LEC
Štítky: Carzzy, MAD Lions, Rogue, G2