Přejít k hlavnímu obsahu

Vodafone MČR v HS: Skupiny jsou u konce, jejich závěr poslal domů černého koně turnaje

7. 11. 2021 | 16:24 Hearthstone MČR
Vodafone Mistrovství České republiky v Hearthstone má za sebou úvodní dvě fáze, které sestávaly ze šestice GSL skupin. V boji o titul se teď drží už jen čtveřice nejlepších hráčů.
Vodafone MČR v Hearthstone 2021
Vodafone MČR v Hearthstone 2021
Zdroj: PLAYzone

UPDATE #11: Ke zdárnému konci už došla i druhá skupinová fáze, a z turnaje tak zbývá akorát play-off! Do něj se na poslední chvíli probojoval i nejmladší účastník turnaje Blizzconjan, jenž si postup zajistil na úkor tuninga. Tím skončila velmi zajímavá pouť pravděpodobně vůbec největšího překvapení celého víkendu. Navzdory sérii překvapivých výsledků především z úvodních kol se tak v závěrečném pavoukovi nacházejí výhradně nejznámější tváře domácí scény. Průběh jejich bitvy můžete sledovat v další coverage.

UPDATE #10: Obhájce titulu En1gma v turnaji končí před branami play-off, v dalším napínavém zápase totiž nestačil na JoŽa. Slovenský veterán domácí HS scény si své místo v semifinále vybojoval výhrou 3:1, při níž ho mimo jiné podržel Magtheridon v jeho Demon Hunterovi. O tom, kdo se stane posledním členem nejlepší čtyřky, teď rozhodne zápas mezi Blizzconjanem a tuningem.

Vodafone MČR v Hearthstone, skupina E
  Česká republika Zukys0      
     Česká republika En1gma1   
  Česká republika En1gma3      
        Česká republika Jarla 
  Česká republika Jarla3      
     Česká republika Jarla3   
  Slovensko JoŽo0      
         
     Česká republika En1gma1   
  Česká republika Zukys0     Slovensko JoŽo 
     Slovensko JoŽo3   
  Slovensko JoŽo3      

Vodafone MČR v Hearthstone, skupina F
  Česká republika Blizzconjan3      
     Česká republika Blizzconjan2   
  Slovensko Benko1      
        Česká republika Naruto21 
  Česká republika tuning2      
     Česká republika Naruto213   
  Česká republika Naruto213      
         
     Česká republika Blizzconjan3   
  Slovensko Benko2     Česká republika Blizzconjan 
     Česká republika tuning1   
  Česká republika tuning3      

UPDATE #9: Druhý zápas nedělního programu, ve kterém si to v horní části skupiny F rozdali Naruto a Blizzconjan, byl opravdu napjatý. Po velmi povedeném začátku utkání začal mít Naruto problémy s Honzovým Face Hunterem a chvíli to vypadalo, že by právě díky němu mohl zástupce Narcis esports vývoj utkání otočit. To se ovšem nepovedlo, a druhým postupujícím se tak stává právě Naruto. Na Blizzconjana zas bude čekat ještě jedna šance proti tuningovi, před jejich střetem jdou ale ještě na věc JoŽo a En1gma.

UPDATE #8: Minimálně co se jmen týče pravděpodobně nejzajímavější letošní streamovaný zápas je za námi a vítězně z něj vychází Jarla. Jediný český velmistr sice hned na úvod prohrál se svým Mage, který bral dle svých vlastních slov jako jediný balíček, s nímž má proti En1gmovi šanci, poté ale přišly tři pěkné výhry s Warlockem. A ty z něj učinily prvního semifinalistu Vodafone MČR v Hearthstone 2021. 

UPDATE #7: Druhý herní den je tady, nedělní program svým zápasem na streamu otevřou Jarla a En1gma, máme se tedy na co těšit.​

UPDATE #6: Program prvního dne je za námi, a to o trochu dříve, než bylo v plánu. Poslední zápas, ve kterém se proti sobě postavili Benko a tuning, nabídl ale i tak všech pět utkání. Po nich se nakonec radoval tuning, jenž opět zvládl zápas obrátit díky svému Quest Mage. Vidíme se zítra, Skeri a Pandapple se vám ozvou chvíli po poledni s velmi atraktivním zápasem mezi Jarlou a En1gmou. Na vítěze tohoto zápasu čeká postup, na poraženého pak ještě jeden souboj. V něm na něj čeká JoŽo, který je po vypadnutí Benka jediným Slovákem v turnaji.  

UPDATE #5: Prvním vyřazeným z druhé skupinové fáze se po prohře nad JoŽem stává Zukys. Ten si proti slovenskému hráči opět nepřipsal ani jednu výhru, na pěkné celkové umístění ale rozhodně stejně dosáhnul. Patří mu navíc body za odvahu za jeho vcelku originální line-up.

UPDATE #4: Druhou skupinovou fázi otevírali Zukys a En1gma a úspěšnější byl druhý jmenovaný. Úřadující mistr ČR si s hráčem, jenž tento turnaj vloni komentoval, poradil poměrem 3:0, za což dost možná může i Zukysova nepříliš tradiční volba line-upu.

UPDATE #3: První skupinová fáze došla ke svému konci, a konec v turnaji v ní potkal velkou spoustu největších favoritů. Bez jediné výhry se navzdory všem očekáváním s turnajem loučili Matty, Norwis, majsssster a Faeli, a uspět nezvlád ani třeba m1lan. Dvojnásobného vicemistra ČR porazil tuning, a to především díky svému Mage, s nímž předvedl opravdu parádní kousky.

UPDATE #2: V souboji úspěšnějších hráčů z úvodního utkání ve skupině B se ukázali Benko a Eichii. Druhý jmenovaný, který patří k jedněm z největších překvapení letošní sezóny, se proti zkušenému slovenskému hráči ze stáje Gifted.uRage neukázal ve špatném světle. 

UPDATE #1: Úvodní hra turnaje je za námi, úspěšněji z ní po velmi vyrovnaném střetu nakonec vyšel Blizzconjan. Ten za výhru nad Mattym vděčí především svému Handlockovi. S ním vyhrál dvě závěrečné hry, třetí úspěch si připsal s Face Hunterem. Se svou Rogue naopak v úplně úvodním zápase letošního MČR selhal, když v jeho závěru nestihl naklikat lethal.


První listopadový víkend je tady, a to znamená jediné, startuje letošní Vodafone Mistrovství České republiky v počítačových hrách! Na jeho úvod je na programu turnaj v Hearthstone, který, navzdory kratší kvalifikační sezóně, přivítá i letos šestnáct nejlepších domácích hráčů. Na ty budou nejprve čekat souboje ve čtyřech GSL skupinách, po nichž si to zbývající osmička rozdá ještě jednou stejným způsobem. O tom, kdo si odnese prestižní mistrovský titul, už pak rozhodne závěrečné Single Elimination play-off. 

Na úvod turnaje se pod září reflektorů střetne dvojice bývalých hráčů Dynamo Eclot Matty a Blizzconjan. Jak první jmenovaný, jenž nyní hraje za eSubu, tak druhý, který zas obléká dres Narcis esports, patří k nejznámějším tvářím turnaje, jejich souboj tak má rozhodně co nabídnout. Komentářem ho z našeho pražského studia doprovodí dvojice Kany a Findan, která se pro další zápasy bude ještě střídat s duem Skeri a Pandapple.

Vodafone MČR v PC hrách 2021
Vodafone MČR v Hearthstone, skupina A
  Česká republika Matty2      
     Česká republika Blizzconjan2   
  Česká republika Blizzconjan3      
        Česká republika Zukys 
  Česká republika Zukys3      
     Česká republika Zukys3   
  Česká republika davidek0      
         
     Česká republika davidek1   
  Česká republika Matty1     Česká republika Blizzconjan 
     Česká republika Blizzconjan3   
  Česká republika davidek3      

​  ​

Vodafone MČR v Hearthstone, skupina B
  Česká republika En1gma2      
     Česká republika Eichii2   
  Česká republika Eichii3      
        Slovensko Benko 
  Česká republika Norwis1      
     Slovensko Benko3   
  Slovensko Benko3      
         
     Česká republika En1gma3   
  Česká republika En1gma3     Česká republika En1gma 
     Česká republika Eichii1   
  Česká republika Norwis1      

 

Vodafone MČR v Hearthstone, skupina C
  Česká republika Jarla3      
     Česká republika Jarla3   
  Slovensko majsssster1      
        Česká republika Jarla 
  Česká republika tuning3      
     Česká republika tuning0   
  Česká republika m1lan1      
         
     Česká republika m1lan1   
  Slovensko majsssster2     Česká republika tuning 
     Česká republika tuning3   
  Česká republika m1lan3      

Vodafone MČR v Hearthstone, skupina D
  Česká republika Faeli1      
     Slovensko JoŽo1   
  Slovensko JoŽo3      
        Česká republika Naruto21 
  Česká republika Naruto213      
     Česká republika Naruto213   
  Česká republika CptBoatsNHoes2      
         
     Česká republika CptBoatsNHoes2   
  Česká republika  Faeli1     Slovensko JoŽo 
     Slovensko  JoŽo3   
  Česká republika CptBoatsNHoes3      
Štítky: MČR
miluju videohry a hlavně ligu legend