Přejít k hlavnímu obsahu

YouTuber a streamer Bashurverse zemřel na Covid-19

14. 9. 2021 | 12:50 Twitch.tv Twitch
Za dva roky pandemie nás opustila spousta známých postav – nejen z řad herců a hudebníků, ale i YouTuberů a streamerů, kteří se nemocí Covid-19 nakazili a měli horší příznaky. To samé, bohužel, potkalo také internetového tvůrce ToastyTime, který se věnoval převážně Minecraftu. Bohužel svůj boj s Covidem neustál a včera, 13. září, zemřel.
Bashurverse
Bashurverse
Zdroj: osobní sociální sítě

Brandon "Bashurverse" Ashur, přezdívaný ToastyTime, měl na Twitchi a YouTube dohromady přes 1,5 milionů fanoušků. Bohužel, 13. září, ve věku 36 let, jeho sestra na Facebooku oznámila, že svůj boj s Covidem prohrál. Zpráva o jeho úmrtí všechny fanoušky zasáhla – v komunitě byl známý hlavně pro svou pozitivní energii.

Můj bratr s Covidem vedl boj, který bohužel prohrál. Aniž by si to uvědomoval, skrz streamování pomohl milionům lidí v těžkých chvílích i přesto, že sám s démony bojoval.

Sestra Brandona pak připojila fotky mladého tvůrce a dodala, že její bratr je jeden z nejsilnějších lidí, které kdy poznala. Bashurverse byl s nemocí Covid-19 hospitalizován 14. srpna, kdy jej chytil od svého otce. Poté oznámil, že se mu ke Covidu přidal i zápal plic, a o tři dny později, 17. srpna, byl převezen na jednotku intenzivní péče. O to smutnější to je, protože na svém Twitteru komunikoval s fanoušky a několikrát řekl, že byl blízko smrti, ale vše se pomalu lepší. 26. srpen se pak stal posledním dnem, kdy od tvůrce fanoušci něco viděli.

Velmi populární byla jeho série The Legend of the Hobo z Minecraftu. Fanoušci a rodina nad ztrátou milovaného člověka truchlí.

Brandon Dylan Ashur
Brandon Dylan Ashur
Zdroj: Facebook YouTubera
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.