Přejít k hlavnímu obsahu

Z otevřené kvalifikace PCS 4 postupují tři české týmy!

18. 5. 2021 | 08:00 PUBG: Battlegrounds
Od čtvrtka do neděle probíhala otevřená kvalifikace PCS 4 pro divizi EU West, jejíž součástí je i domácí scéna. V této kvalifikaci nechyběly ani přední tuzemské týmy. Jak si v kvalifikaci vedly a které z nich postoupily do playoff části?
PCS 4
PCS 4
Zdroj: PUBG Corp.

Série PCS turnajů, jejichž 4. sezóna začala v podobě kvalifikací, jsou online regionální turnaje pořádané PUBG Corporation. Spolu s ESL turnaji jde o jediné turnaje, ve kterých lze získat PGC body, pomocí kterých se lze dostat na světový šampionát v PUBG, jenž se bude konat na konci letošního roku. PCS turnaje jsou rozděleny do regionů a to Evropa, Asie, Amerika a APAC (Asie a Pacifik). Ve finále předešlých evropských sérii jsme mohli zatím vidět pouze českého hráče Pixel1ka, dále měli blízko k účasti ve finále tým ENTROPIQ a čeští hráči seniks a LukeeV.

V rámci evropské kvalifikace je turnaj rozdělen do 3 divizí, kterými jsou EU West, EU East a EU Mea. V rámci pravidel organizátorů jsou Česká republika a Slovensko zařazeny do EU West divize. České týmy vstoupily do kvalifikace již ve čtvrtek. Ze 300 zúčastněných týmů se do závěrečného 4. kola, ve kterém se představilo posledních 48 týmů, probojovalo 8 týmů s česko-slovenským zastoupením. Týmy byly rozděleny do třech skupin, z každé skupiny jich postupovalo pouze šest nejlepších.

Ve skupině A se sešlo hned 6 týmů s naším zastoupením. Jednalo se o týmy mForce (za které nastoupila dvojice českých hráčů - Klimson a Duff), Yikees, eEriness.Marvo, Team Gravity a Julda Lidl Gaming. Všechny týmy bohužel nezačaly nejlépe, to když se jim nepodařilo posbírat větší množství bodů. Situace se ve hře číslo 3. a 4. změnila, když tým mForce dokázal dvě hry po sobě vyhrát a tím získali markantní bodový náskok pro postup ze skupiny. Do poslední hry bojovali o postup také Yikees, kterým i přes výhru v poslední hře utekl postup o 7 bodů a skončili na první nepostupové 7. příčce. Zbylým týmům se moc nedařilo a skončily v druhé polovině tabulky.

Po úspěšné kvalifikaci se vyjádřil hráč týmu mForce Adam „Duff“ Sýkora:

„Pocity jsou úžasné, v posledních turnajích PSL a PCS se nám podařilo kvalifikovat do závěrečných fázi. Naším cílem v PSL a PCS je kvalifikovat se do finále. Bylo by super si z turnajů i něco přivydělat, každopádně už jen přínos v rámci zkušeností je super a uvidíme, je to PUBG, stát se může cokoliv.“

Postupující sestava mForce: 
 Česká republika Adam „Duff“ Sýkora
 Česká republika Filip „Klimson“ Klimeš
 Německo Maximilian „Tizzer“ Herr
 Německo Jonathan „Vorix“ Weber

Skupina A
Skupina A
Zdroj: twire.gg

Ve skupině B se představil jediný český tým ENTROPIQ. Již od první hry bylo vidět, že kluci zapomněli na nedávný neúspěch ve finské lize. I přesto, že ENTROPIQ vyhrál pouze jednu hru, skupině naprosto dominovali, o čemž svědčí neuvěřitelných 59 killů (skoro 10 killů na hru), nejvíce ze všech 48 týmů a s přehledem si zajistili postup z prvního místa.

K postupu se mi po zápase vyjádřil hráč ENTROPIQU Matěj „Nowikk Krmela:

„Určitě máme radost, že jsme prvními kvalifikacemi prošli tak hladce a z každého kola jsme šli z prvního místa. Každopádně je potřeba soustředit se a připravit se na další část turnaje, která je před námi. Chceme se poprat o postup a znovu změřit své síly s těmi nejlepšími celky v Evropě.“

Postupující sestava týmu ENTROPIQ:
 Česká republika Matěj „Nowikk“ Krmela
 Česká republika Vojtěch „Double“ Ptáček
 Česká republika Dominik „Hawki“ Gryga
 Slovensko Filip „RedgieBeardo“ Tutko

Skupina B
Skupina B
Zdroj: twire.gg

Ve skupině C se představil tým Ztraceni, které doplňoval český hráč TheCobra z týmu Yeeep. Nutno podotknout, že dle konečných výsledků, byla skupina C nejvyrovnanější. Ztraceným se povedlo dvě hry po sobě urvat čtvrtá místa, bohužel poté přišly dvě horší hry a kluci museli bojovat až do poslední hry o postup, což se jim podařilo, kdy v posledních dvou hrách uhráli 24 bodů. Týmu Yeeep, které reprezentoval hráč TheCobra se příliš nedařilo a skončili na 10. nepostupovém místě.

Za tým Ztracených se vyjádřil k postupu David „Crowley“ Haraším: 

„Postup jsme vážně nečekali, vzhledem k tomu, že hráči musí mít více než 18 let, jsme byli  nuceni zasáhnout do sestavy. Je to super pocit, další část si jdeme hlavně užít a zkusíme předvést co nejlepší hry, uvidíme, jestli to bude stačit k postupu.

Postupující tým Ztraceni:
 Česká republika Tomáš „TN“ Nesveda
 Česká republika David „Crowley“ Haraším
 Česká republika Jan „Trefeek“ Chrt
 Česká republika David „Dafit“ Bydžovský

Skupina C
Skupina C
Foto: twire.gg

Postupující týmy nyní čeká regionální playoff část, z které do finále postoupí nejlepší 3 celky. Jistou účast v evropském finále jich má sedm pozvaných – Natus Vincere, FaZe Clan, Team Liquid, Heroic, ENCE, Virtus.Pro a Digital Atletics. K těmto třem pozvaným se přidaly 3 týmy z divize EU MEA: LUL, Blaze Esports a Team Elite; a další trojice z EU East divize: AfterAlt, Mutiny a Exhalation.

Turnaj pokračuje ve středu, kdy by se mělo začít hrát o seeding v kontroverzním WWCD formátu, přičemž od pátku by mělo dojít již k souboji na ostří nože. Tato část turnaje by již měla být streamovaná, o čemž vás budeme informovat.

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!