Přejít k hlavnímu obsahu

Začíná Rumble Stage na MSI. Dokáží se Humanoid a Carzzy probojovat mezi nejlepší čtyři týmy?

14. 5. 2021 | 08:30 League of Legends
Dnešním dnem začíná Rumble Stage MSI a máme se na co těšit. Základní skupiny určily elitních šest týmů, které se spolu v průběhu následujících pěti dnech budou utkávat v jedné velké skupině. Nejlepší čtyři týmy postoupí přímo do semifinále vyvrcholení MSI. Favority jsou čínští RNG, korejští DWG KIA, ale nesmíme zapomenout ani na evropské MAD Lions.
Začíná Rumble Stage na MSI!
Začíná Rumble Stage na MSI!
Zdroj: MAD Lions

Po krátké dvoudenní pauze se znovu vracíme k soubojům mezi nejlepšími týmy světa. Základní skupiny nám určily elitní šestku, která se v následujících dnech utká o další postup v turnaji. Jediným neporaženým týmem v turnaji jsou zatím Royal Never Give Up zastupující čínskou LPL. Dále se určitě mezi nejlepší týmy dají zařadit úřadující mistři světa zastupující korejskou LCK DWG KIA.

Ovšem speciálně pro nás Čechy je tento turnaj o něco více zajímavý než obvykle. Za evropské MAD Lions nastupují dva čeští hráči – Humanoid na středové linii a Carzzy v roli marksmana. Základní skupina nevypadala úplně nejhůř, ale určitě zůstaly ještě nějaké věci, které se dají zlepšit. Hlavní konkurencí MAD Lions by měli být američtí Cloud9, kteří zůstali v posledním dni základní skupiny neporaženi a jsou tak velice nepříjemnou hrozbou.

V prvním zápasu dne se nám představí RNG proti DWG KIA. Pro celou Asii se bude jednat o celkem důležitý zápas, protože už od začátku roku se vede debata, která liga se lépe adaptovala na novou sezónu a dokáže dominovat na mezinárodní scéně. RNG jsou mírným favoritem, ale to neznamená, že se úřadující mistři světa DWG KIA nepokusí o výhru.

Pro naše borce v MAD Lions bude nejdůležitější poslední zápas dne, ve kterém narazí na rozjeté Cloud9. MAD určitě mají co zlepšovat a musíme konstatovat, že v některých zápasech měli více štěstí jak rozumu. Naopak Cloud9 se v druhém týdnu základní skupiny probudili, neprohráli ani jednu hru a dokonce dokázali porazit DWG. Klání MAD Lions proti Cloud9 začíná v 20:00.

Zápasy dneška
Zápasy dneška
Foto: Riot Games
V sobotu začíná kvalifikace na Guseppe MČR
V sobotu začíná kvalifikace na Guseppe MČR
Foto: PLAYzone
Štítky: MSI, Carzzy, Humanoid
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.