Přejít k hlavnímu obsahu

A zase ta DMCA! Streamer údajně dostal ban za klip z roku 2015

4. 12. 2020 | 12:10 Twitch.tv
S porušováním autorských práv týkajících se streamované hudby se streameři již nějakou dobu potýkají. Své o tom ví i streamer s přezdívkou Cowsep, který dostal ban za archivované video s obsahem chráněným autorskými právy a ztratil svůj partnerský status.
Cowsep
Cowsep

Joseph Osceola „Cowsep“ Hursey dostal údajně ban před třemi týdny za archivované video (VOD) z roku 2015 s obsahem, který chránila autorská práva. Oznámil to ale na svém Twitteru až nyní. Před dvěma týdny kontaktoval Twitch e-mailem s důkazem, že inkriminované video bylo předtím smazáno, k ničemu to ale nebylo. Vše se tak rozhodl uveřejnit na Twitteru, kde označil podporu Twitche, a doufá, že věc se i díky jeho více než 80 tisíci sledujícím konečně pohne.

Třicetiletý streamer tak zůstává na trestné lavici, připojil se k zatím neznámému, ale rostoucímu počtu dalších streamerů, kteří byli letos suspendováni za porušení DMCA. Ochota platformy dávat napomenutí za obsah a prosazovat DMCA se zvyšuje, přičemž streameři, ať malí nebo velcí, dostávají někdy napomenutí a bany kvůli materiálům z klipů, které jsou i roky staré, jak dokazuje případ i Cowsepa. Obnovení DMCA a jeho prosazování přinutilo některé streamery, aby pro jistotu mazali celé roky svých videí, neboť neexistoval bezpečný způsob, jak si je ponechat a zároveň neriskovat napomenutí od DMCA.  

Celá situace je poměrně bizardní, Twitch sám převzal určitou zodpovědnost a omluvil se za to, že streamerům dostatečně nepomohl, když se DMCA napomenutí začala stávat problémem, a slíbil, že se polepší. Zároveň přišel s tipy, jak se napomenutím vyhnout, doporučil třeba streamerům, aby během hraní herní hudbu ztlumili, nebo si zkontrolovali, jestli ji mohou použít. Bohužel na obzoru pravděpodobně stále není žádné lepší řešení. 

Zdroj: ginx.tv
Štítky: DMCA