Přejít k hlavnímu obsahu

Zatím žádná bojovka. Riot potvrdil, že se beta verze Projectu L letos nedočkáme

5. 5. 2021 | 12:30 League of Legends
Fanoušci netrpělivě vyhlížejí bojovou hru s hrdiny z oblíbeného titulu League of Legends. Bohužel pro ně máme špatnou zprávu, Tom Cannon z Riot Games totiž potvrdil, že beta verze Projectu L letos vydaná nebude.
Riot Games
Riot Games
Zdroj: Riot Games

Riot Games novou bojovou hru inspirovanou League of Legends představil již v roce 2019 u příležitosti oslav 10. narozenin oblíbené MOBY. Hra založená na světě Runeterra je očividně na cestě, aby přinesla skvělý produkt s „mnoha zavedenými systémy“, nicméně zatím není ve stavu, aby se přešlo k beta testování. Netrpěliví hráči se mohou těšit alespoň na vývojářský post koncem roku, který prozradí více o stavu hry, jak řekl Cannon. Hráči tedy nemají v dohledné době čekat betu (veřejnou i soukromou) a rozhodně ne letos.   

Ačkoliv se v roce 2021 beta testování nedočkáme, neznamená to, že se hře nikdo nevěnuje. V době od 23. do 25. dubna se konal v americkém Los Angeles playtest Projectu L. Vybraní lidé dostali v březnu pozvánky se specializovaným průzkumem s otázkami zaměřujícími se na bojové hry obecně, dostupnost a se seznamem možných termínů akce. V dubnu pak vybraní obdrželi od Riotu email s tím, že byli vybráni k playtestu. Zatím není známo, zda je v plánu další testování, ale pokud ano nejspíš zůstane v Los Angeles. 

Tým, který pracuje na Projectu L, se zase pravděpodobně na nějakou dobu odmlčí, než odhalí další detaily týkající se hry. Jak řekl sám Riot, je to vůbec poprvé, co tvoří hru tohoto stylu, a vše musí být uděláno správně, aby titul naplnil očekávání – ať už se jedná o fanoušky League of Legends, nebo o nadšence do bojových her.