Přejít k hlavnímu obsahu

Zemřela internetová legenda a tvář oblíbeného KEKW emotikonu

29. 4. 2021 | 20:56 Twitch.tv
El Risitas, The Giggles anebo zkrátka "Smějící se Španěl" se stal internetovou ikonou a kultovním memem, který již od svého vzniku všechny královsky baví po celém světě. Španělský komediant a tvář populárního KEKW emotikonu na Twitchi však po dlouhém boji prohrál svůj souboj s nemocí a zemřel.
El Risitas
El Risitas
Zdroj: lasexta.com

Španělský herec a komik Juan Joya Borja, většinou známý jako "El Risitas", zemřel ve věku 65 let. Odchod španělské legendy, která vdechla život nekonečné záplavě senzačních memů díky svému jedinečnému a nakažlivému smíchu, oplakala samozřejmě i gamingová komunita. Když se Bojra v roce 2007 ocitl jako host v oblíbeném pořadu tamního komika Jesúse Quintera, nikdo ani zdaleka nečekal, že se El Risitas stane kultovním zážitkem, natož jedním z nejpoužívanějších emotů na Twitchi.

Kdo to vlastně byl onen legendární představil KEKW? Kdo by si nepamatoval zmiňovaný nezapomenutelný rozhovor plný ikonických záchvatů smíchu? Video se sice do povědomí dostalo až kolem roku 2015, avšak instantně se z něj stala široce užívaná meme šablona pro nespočet kreativních parodií, jimiž se bavil celý svět. Jedním z největších hitů na YouTube se stalo vtipné video, kde byl Borja dosazen do role Apple inženýra.

El Risitas bohužel se zdravím bojoval už několik let a slavný komik kvůli cukrovce dokonce přišel o nohu. Solidarita jeho nadšenců však neznala mezí, a tak se jeho fanoušci složili na další léčbu i potřebný elektrický skútr. Borja si i přes všechny obtíže však zachoval úsměv na tváři a všem svým fanouškům se ještě jednou nedávno ukázal v děkovném videu. Jeho náhlý odchod zasáhl celý internet, který na něj už nikdy nezapomene. El Risitas bude vždycky nezapomenutelnou ikonou smíchu, ať už se jedná o meme videa anebo oblíbený emotikon na streamovací platformě.

Zdroj: dexerto.com
Štítky: KEKW, El Risitas