Přejít k hlavnímu obsahu

ESL Masters ovládl tým Virtus.pro, PiXeL1Kův tým je na 6. místě se speciální odměnou!

1. 8. 2021 | 23:36 PUBG: Battlegrounds
Dokáží si Entropiq spravit chuť a posunout se v celkovém umístění na lepší pozici? A jak se bude dařit turecké organizaci Digital Athletics s českým hráčem PiXeL1kem? To vše se dozvíme již tento víkend v posledním hracím týdnu ESL Masters: Summer!
ESL PUBG MASTERS
ESL PUBG MASTERS
Zdroj: ESL Twitter

UPDATE #1: Po prvním hracím dni finálového víkendu vede tým Virtus.pro, který jako jediný tým vyhrál ze šesti odehraných her rovnou dvě. Parádní zprávou je, že na druhém místě se nachází PiXeL1Kův tým Digital Athletics, jemuž se vedle výhry podařilo nastřílet úctyhodných 40 killů. Entropiq se dokázal po minulém týdnu také výkonnostně zlepšit, výhra však nepřišla a drží prozatím 9. pozici. Poslední hrací den začíná dnes od 18:00.

UPDATE #2: Druhému hracímu dni vévodil opět Virtus.pro, který dokázal znovu vyhrát dvě hry. Digital Athletics bohužel další výhru nepřidal, což stačilo pouze na 4. místo. Entropiq na výhru nedosáhl, skončil na 12. místě. A kdo celému ESL Masters kraloval? Až do poslední hry se rozhodovalo o vítězi, Question Mark ovšem skončil kvůli nižšímu počtu killů až na 3. místě, díky čemuž vyhrál Virtus.pro. Tento rusko-ukrajinský mix si k 7 750 americkým dolarům připisuje bonusových 10 000 amerických dolarů za celkové vítězství. Digital Athletics si polepšil na celkové 6. místo. Tento tým byl také odměněn týmem s nejlepším týmovým výkonem, což jim zajistilo bonusových 2 500 amerických dolarů. Entropiq nedosáhl na příčky zaručující peněžní odměny. Obě tabulky naleznete níže: 

ESL PUBG Masters: Summer
ESL PUBG Masters: Summer
Zdroj: twire.gg
ESL Masters: Summer
ESL Masters: Summer
Zdroj: Liquipedia

Je před námi závěrečný týden grandfinále ESL Masters: Summer. V tom prvním kraloval tým Question Mark, soutěž byla velice vyrovnaná, jelikož o vítězi rozhodla lepší vyhraná hra, protože první dva týmy měly shodné skóre. Týmu Digital Athletics, za které střílí český hráč Miloslav "PiXeL1K" Feik, se podařilo v polovině her skončit v TOP 4, vyhrát však dokázali pouze jednou, a to znamenalo v prvním hracím týdnu konečné 7. místo. Vůbec se nedařilo druhému zástupci domácí scény, týmu Entropiq, který nedokázal navázat na suverénní hru, kterou se prezentovali v Lower Bracketu, a většinu her byl mezi týmy, co vypadli jako první, což byl hlavní důvod konečného 16. místa. Nic však pro oba týmy není ztraceno, jelikož oba týmy mají pořád šanci vyhrát!

Vítězem soutěže se totiž stane tým, kterému se podaří ukořistit největší částku peněz za umístění v dvou hracích týdnech. Z tabulky, kterou můžete vidět níže, je patrné, že druhý hrací týden je peněžně lépe hodnocen a vítěz týdne si připíše 7 000 amerických dolarů. Celkový vítěz soutěže si připíše na své konto dalších bonusových 10 000 amerických dolarů. Z matematického hlediska tedy oba týmy stále zůstávají ve hře.

Rozdělení prize poolu
Rozdělení prize poolu
Zdroj: Liquipedia

Hrací týden je rozdělen na dva hrací dny, kterými jsou sobota a neděle, začíná se vždy od 18:00 a odehraje se 6 map. Bohužel české vysílání bude dostupný pouze v neděli, o komentář se postará IamDivine na jeho Twitch kanále. Pro sobotní hrací den (a klidně i v neděli) budete muset využít oficiální anglický Twitch kanál níže.

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!