Přejít k hlavnímu obsahu

Změna stráží mezi elitou! Team BDS přebírá Schalke 04 za neskutečnou sumu téměř 700 milionů korun

29. 6. 2021 | 19:04 League of Legends
Dlouhá léta fanoušky milovaná organizace fotbalového klubu Schalke 04 se vzdává svého LEC slotu. Tým se potýká s finančními problémy a sestup fotbalového klubu do druhé německé soutěže určitě také nepomohl. Pomocnou ruku podala švýcarská organizace Team BDS, která se rozhodla tento slot odkoupit a ponechat tak práci mnoha lidem. Jak těžké bude zvykat si na nové jméno?
Schalke opouštějí LEC
Schalke opouštějí LEC
Zdroj: Riot Games

Celá jarní část byla provázena spekulacemi o tom, zda si Schalke 04 udrží své místo v LEC. V celkových debatách také moc nepomohl fakt, že hlavní fotbalový tým Schalke 04 sestoupil z nejvyšší německé soutěže a klub tedy přišel o velký přínos peněz. Před nějakou dobou se objevilo pár spekulací o tom, kdo přesně slot odkoupí, tou nejžhavější byly fámy o Manchesteru City. Finální podoba je ale nakonec úplně jiná.

Astronomickou částku (v esportových kruzích) ve výši 26,5 milionů eur (675 milionů korun) se rozhodl zaplatit Team BDS. Jedná se o druhou největší sumu za odkoupení celého týmu v historii západní lolkařské scény. Těmi prvními byli Evil Geniuses, kteří zaplatili za slot Echo Fox v severoamerické LCS okolo 33 milionů dolarů. Otázka ovšem zůstává, co bude se všemi zaměstnanci, kteří pracovali v Schalke 04.

Podle zatím dostupných informací zůstane celý tým pod smlouvami do konce tohoto roku a samotný nový název bude aplikován do další sezony LEC. Team BDS, známý ze světa Rocket League nebo R6 Siege, už navíc projevil zájem o některé členy trenérského týmu a ostatních osob, které se podílely na úspěchu Schalke 04. Samotné vyjádření ředitele týmu BDS Renaud-Pierre Baijota bylo následující: "Máme zájem o několik zaměstnanců Schalke 04. Klub samotný má dobrou a zkušenou strukturu, která funguje velmi dobře. Jsme rádi, že máme tu čest pracovat a pokorně se učit z jejich zkušeností, abychom pomohli našemu zapojení do LEC.“

Nový tým nyní čeká hodně organizačních akcí. Doteď totiž působili v menší evropské lize, konkrétně ve francouzské LFL, která přece jen nevyžaduje tolik pozornosti jako LEC. Navíc tým byl už relativně úspěšný ve Francii, kde dokázal skončit v posledním splitu na čtvrtém místě. To vůbec není špatné na ligu, kde většina týmů funguje jako LEC akademie.

Štítky: Schalke 04, LEC
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.