Přejít k hlavnímu obsahu

apEX: "Byl to skvělý výlet!"

19. 7. 2013 | 18:28 Counter-Strike 2
Po delší době jsme si pro vás opět připravili rozhovor s hráčem světových kvalit, Danem 'apEX' Madesclairem. Ten se svým mixem Nostalgie dokázal vyhrát nedávný CS:GO Prague Challenge.Ahoj Dane. Jaké jsou tvoje bezprostřední pocity po vítězství na Prague Challenge?
Výchozí obrázek

Po delší době jsme si pro vás opět připravili rozhovor s hráčem světových kvalit, Danem 'apEX' Madesclairem. Ten se svým mixem Nostalgie dokázal vyhrát nedávný CS:GO Prague Challenge.

english

Ahoj Dane. Jaké jsou tvoje bezprostřední pocity po vítězství na Prague Challenge?

První, co jsem cítil po výhře Prague Challenge, bylo prostě velké překvapení. Nečekali jsme, že bychom vyhráli. Bylo to kouzelné.

Celá akce se odehrála v prostorách herny District Prague. Jak se ti v Districtu líbilo?

Herna byla vážně hezká, úžasné místo! Největším problémem byly monitory, hrát CS:GO na 60Hz je celkem těžké.

Je něco, co se dle tvého názoru může do příště zlepšit? Ať se to týká herny či něčeho spojeného přímo s turnajem?

Jak jsem říkal v předchozí otázce! Monitory byly jediným problémem na turnaji, organizace byla perfektní, patří jim velké díky, skvělá práce!


Duo Francouzů z LDLC si Prahu očividně užívalo (foto: HLTV.org)

Brali jste účast na turnaji spíš jako výlet, nebo jste měli nějaké konkrétní ambice?

Obojí! Byl to skvělý výlet, protože pro mě a kennyho to byl první mezinárodní mix s legendárními hráči, takže jak jsme s nimi hráli, chtěli jsme ze sebe dostat to nejlepší. Proto jsme hráli tak dobře!

Byl jsi už někdy dříve v Praze? Líbilo se ti tu?

Jo, byli jsme v Praze už na první ESH turnaj v prosinci, a Praha se mi líbí, je to vážně hezké město.

Na turnaji jste hráli vyrovnané zápasy s více týmy. Kdo vám činil největší potíže, který „playstyle“ soupeře vám seděl nejméně?

Samozřejmě to byly hry s Anexis a Na`Vi, proti oběma jsme prohráli první mapy dost jednoznačně, okolo 16-7! Poté jsme si řekli, že takhle to neskončí, že to můžeme dát! Hrát freestyle, agresivně a můžeme je porazit, to je vše.


apEX byl hlavním faktorem Nostalgie proti Natus Vincere (foto: DISTRICT.Prague FB)

Co říkáš na výkony od domácích týmů, především nEophyte? Co si celkově myslíš o české a slovenské scéně?

nEophyte neznám, jenom sneixe z 3DMAX. Je to opravdu dobrý hráč, chovám k němu velký respekt, ale od té doby co se rozpadli 3DMAX, vaše scéna není moc známá, takže nevím, co si o ní myslet.

Teď už trochu k tvému stabilnímu týmu – LDLC.com. Máte teď dovolenou, nebo pilně trénujete? Uvidíme vás v nejbližší době na nějakém online turnaji?

Po finále EMS, kdy jsme prohráli s fnatic, to bylo celkem těžké, nečekali jsme prohru. Jsou dobří, ale přestože jsme lepší, prohráli jsme kvůli interním problémům. Teď víme, že máme dobrou sestavu a máme šanci porazit kohokoliv, takže zůstaneme spolu a budeme trénovat na další offline turnaj. Jsme na dovolené do konce července, potom začneme znovu trénovat. Myslím, že naše příští online turnaje jsou Fnatic FragOut a turnaj Cadredu, nejsem si jistý.

Jaká bude příští lan, které se plánujete jako tým zúčastnit?

Naše příští LAN bude DreamHack Bucharest, kde chceme jako vždy být top1, nejdeme za prohrou.


Jeden z nezapomenutelných momentů hry Nostalgie a Anexis (foto: HLTV.org)

Co se týče vaší pozice na francouzské scéně, myslíš si, že máte na to, abyste stabilně poráželi VeryGames? Co říkáš na jejich sestavu po poslední změně?

VeryGames jsou silnější, ale vím, že je můžeme porazit. Od té doby, co změnili sestavu, jsou o hodně lepší - shox sedí do jejich herního stylu, myslím, že by teď mohli být top1 na světě.

Jaké je podle tebe momentální TOP5 ve světě?

Moje aktuální TOP 5 je: 1) NiP, 2) VG, 3) VP, 4) NaVi, 5) LDLC.

Díky Ti za tvůj čas, nyní máš prostor poděkovat či pozdravit kohokoli. Hodně štěstí do dalších turnajů.

Chtěl bych poděkovat LDLC a samozřejmě našim fanouškům za jejich podporu. Obrovské díky patří také hráčům NEO, TaZ a OverDrive za tuhle báječnou lanku, NOSTALGIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.