Přejít k hlavnímu obsahu

Carzzy, Tarky a Kamilius míří do zahraničí

29. 1. 2018 | 13:07 League of Legends
Domácí League of Legends scéna historicky příliš týmových úspěchů v zahraničí nezískala, každým rokem však můžeme sledovat čím dál tím více českých a slovenských hráčů v evropských týmech. Carzzy se stěhuje za hranice poprvé, Tarky a Kamilius již zkoušeli štěstí v minulosti.
Výchozí obrázek

Domácí League of Legends scéna historicky příliš týmových úspěchů v zahraničí nezískala, každým rokem však můžeme sledovat čím dál tím více českých a slovenských hráčů v evropských týmech. Carzzy se stěhuje za hranice poprvé, Tarky a Kamilius již zkoušeli štěstí v minulosti.

ESL Meisterschaft 2018 je německá nejvyšší soutěž a oko českého fanouška bude mít od jarní sezóny o důvod víc ji sledovat. Celek Mysterious Monkeys utvořil sestavu nejen z lokálních hráčů, ale sáhl i do zahraničí, pozici AD Carry zaujme Matyáš 'Carzzy' Orság. Pokud vám název tohoto týmu přijde povědomý, tak jsme jej v loňském roce mohli vidět neúspěšně působit v EU LCS. Pro stříbrného hráče loňského MČR v barvách eXtatusu půjde o první zahraniční zkušenost.

Sestava týmu Mysterious Monkeys:

{#Švýcarsko} Mahdi 'Pride' Nasserzadeh 
{#Německo} Jan Christoph 'SevenArmy' Fragstein  
{#Německo} Julian 'Xioh' Dumler 
{#Česká Republika} Matyáš 'Carzzy' Orság 
{#Rakousko} Bojan 'Bobo' Lekanic 

Jakub 'Tarky' Vaňkát (neboli K0koo) na domácí scéně žádný velký úspěch nezískal, ale do zahraničí nemíří poprvé. Koncem roku 2016 jsme jej mohli vidět bojovat o EU Challenger Series v barvách EURONICS Gaming, kdy byl však na poslední chvíli vyměněn za zkušenějšího NoxiaKa. Právě tento žlutomodrý squad se v boji o účast na European Cupu stane jeho staronovým domovem. My se tak můžeme těšit na pikantní duel Tarky vs. Carzzy na botlane!

Sestava týmu EURONICS Gaming:

{#Německo} Niklot 'Tolkin' Stüber 
{#Německo} Gerrit 'Phrenic' Stukemeier  
{#Německo} Dirk 'Zazee' Mallner 
{#Nizozemsko} Patrick 'Conjo' Jacobs 
{#Česká Republika} Jakub 'Tarky' Vaňkát 

Do třetice odchod do zahraničí, podruhé jde o supporta. Kamil 'kamilius1' Košťál se bude na jaře pokoušet zlomit své prokletí čtvrtých svých zahraničních působišť, tentokrát jej uvidíme hájit barvy týmu Molotovs and Marshmallows (MnM Gaming). Narozdíl od hráčů výše míří Kamilius do ESL Premiership, tedy anglické soutěže, kde je taktéž ve hře postup na European Cup. Doufejme, že jeho týmu se povede stejně jako před rokem, kdy domácí soutěž opanoval.

Sestava týmu MnM Gaming:

{#Velká británie} Derek 'OnlyAngel' Lee 
{#Velká británie} Serge 'Skudzi' Huleani 
{#Norsko} Sondre 'Tivity' Afdal 
{#Velká británie} Joe 'Joekerism' Kent 
{#Slovenská Republika} Kamil 'kamilius1' Košťál 

Zdroj: @MonkeysGER
Štítky: Carzzy, Kamilius, Tarky
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.