Přejít k hlavnímu obsahu

Český hráč podepsal v Paris Saint-Germain!

4. 6. 2017 | 16:02 League of Legends
Esportový klub světového jména do svých řad vítá českou posilu. Novým AD Carry Paris Saint-Germain Esports se stává bývalý hráč eSuby Nardeus.
Výchozí obrázek

Esportový klub světového jména do svých řad vítá českou posilu. Novým AD Carry Paris Saint-Germain Esports se stává bývalý hráč eSuby Nardeus.

Tomáš 'nardeus' Maršálek je jedním z hráčů, kteří se po úspěších na domácí scéně sbalili a vyrazili do zahraničí. Pro mistra České republiky z roku 2012 byl nejúspěšnějším rokem 2015, který strávil na jihovýchodě u tehdejší turecké jedničky Beşiktaş e-Sports Club, kde se stal miláčkem publika. V barvách tohoto klubu si kromě úspěchů na turecké půdě zahrál také proti SK Telecom T1 a slavnému Fakerovi na turnaji Mid-Season Invitational v témže roce.

Následující rok byl ve znamení pokusu o proražení na evropské scéně. V barvách mousesports, Szef+6 a Nerv to však nevycházelo dle představ, načež následoval návrat do Turecka, do týmu SuperMassive eSports. Poté však následovala pauza, aby se české AD Carry mohlo dát zdravotně dohromady a v roce 2017 se pokusit minimálně o EU Challenger Series.

Čas nastal nyní, sen o nejvyšší evropské soutěži League Championship Series stále žije. Ačkoliv vedení týmu Paris Saint-Germain Esports oficiálně oznámilo pouze odchody tria Czaru (Sub/Mid), Pilot (ADC) a sprattel (Support), v databázi smluv Riot Games figurují na soupisce PSG Esports nová jména. Hádáte správně, český legionář Tomáš 'nardeus' Maršálek bude v letní části letošní sezóny bojovat právě za odnož slavného francouzského giganta.

Podepsání smlouvy u Paris Saint-Germain nám potvrdil sám Maršálek, nicméně dle jeho slov nejsou vyloučeny další změny v kádru jednoho ze šesti účastníků Challenger Series bojujících o postup do EU LCS. Nardeus v PSG nahrazuje Pilota, jednoho ze dvou korejských hráčů, čímž se zde uvolnil jeden import slot. I přesto se náhradou za sprattela nestane žádný importovaný hráč či samotný ředitel PSG YellOwStaR – ten je na soupisce psaný jako hráč, nicméně figuruje spíše jako náhradník poslední záchrany, podobně jako už dlouhá léta Reginald v TSM.

Nardeho parťákem na botlince bude pro letní split bývalý hráč SK Gaming nebo Fnatic Lewis 'NoXiAK' Simon Felix, který se do Evropy vrací z neúspěšného působení v Galatasaray Esports. Oficiálně bude nová sestava PSG oznámena začátkem příštího týdne. Samotná Challenger Series odstartuje v druhé polovině června a vy se můžete těšit na podrobnou coverage!

Kompletní soupiska týmu PSG Esports:

{#Francie} Etienne 'Steve' Michels - Top Laner
{#Finsko} Matti 'WhiteKnight' Sormunen - Top Laner
{#Nizozemsko} Thomas 'Kirei' Yuen - Jungler
{#Korejská republika} Jin 'Blanc' Seong-min - Mid Laner
{#Česká Republika} Tomáš 'nardeus' Maršálek - AD Carry
{#Německo} Lewis 'NoXiAK' Simon Felix - Support

{#Francie} Frédéric 'Fraid' Simonet - náhradník (Top Laner)
{#Francie} Bora 'YellOwStaR' Kim - náhradník (Support)
{#Francie} Hadrien Forestier - trenér

Štítky: Nardeus, PSG Esports
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.