Přejít k hlavnímu obsahu

eLiVe: Na turnaji som sa nikdy nemal tak dobre

25. 3. 2018 | 01:52 Counter-Strike 2
Jako druhého jsme si k rozhovoru pozvali člena týmu GameAgents ve zkušební době, Erika "The eLiVe" Sitha. Ten se nám rozpovídal nejen o turnaji V4, ale o své celkové situaci.Jak se zrodil tvůj příchod do GameAgents? Jakým způsobem si vybrali právě tebe?
Výchozí obrázek

Jako druhého jsme si k rozhovoru pozvali člena týmu GameAgents ve zkušební době, Erika "The eLiVe" Sitha. Ten se nám rozpovídal nejen o turnaji V4, ale o své celkové situaci.

Jak se zrodil tvůj příchod do GameAgents? Jakým způsobem si vybrali právě tebe?

Veľa vecí hralo v môj prospech, ako je pôsobenie v eXtatus v Mountain Dew League, vydarený rok 2017 a hlavne načasovanie. Zero chcel skúsiť nejakého Slováka, aby mal k sebe dvojičku a pbD im moc nesadol. Na výber mali málo času, lebo museli zohnať narýchlo hráča na V4, takže sme hrali 2 pracce a bolo hotovo.

Jak se ti hraje v maďarském prostředí, jak to máte například s jazykem?

Nevadí mi to, na CSku je dôležitý aim a brain. Hovoríme primárne anglicky a ak žijú oni 3, tak maďarsky, ak já a Zero, tak slovensky, sú to skúsení hráči, takže nie sú nejaké veľké problémy.

Co se vůbec stalo s Universe, kteří se po neúspěchu ve V4 kvalifikaci naprosto rozložili?

V4 bol iba taký klinček. My sme cítili, že ak sa nekvalifikujeme, tak musíme urobiť zmeny. Sovo dalo slovo a každý sme išli svojou cestou. Najväčší problém bol ten, že sme sa po takom dlhom čase furt nezlepšovali, ale ostávali na rovnakej vlne s rovnakými chybami.

Přejdeme tedy přímo k turnaji. S jakými ambicemi jste do Budapešti odcestovali? Měli jste bootcamp?

Nenazval by som to ambície, keďže sme trénovali 2 týždne pred a 1 hru cez 8h pracc room. Takže sme si išli užiť lanku a skúsiť zabojovať.

Který zápas byl tím nejklíčovějším, proč jste na postup nedosáhli?

Asi žiadny zápas. Popravde boli HR lepší a FaZe asi nikto nečakal. To, čo sa tam aj dialo, síce som mal chvíľku pocit, že by sme mohli vyhrať, ale skúsenosti sú skusenosti.

Jak bys popsal největší či nejpodstatnější rozdíl mezi GA a týmy o úroveň nebo dvě nad vámi?

Určite v tom, že majú spoločnú predstavu, ako hrajú, každý ma rozdelene, čo robí, a majú o veľa skúsenosti viac tým, že majú iné rozhodovanie v situáciách ako my, tak vyhrávajú tie kola o dosť jednoduchšie a precíznejšie.

Jaký to byl pocit, bojovat proti kalibru typu FaZe? Je to zážitek na celý život?

Určite to bol pre mňa najlepší zážitok, lebo NiKo je môj najobľúbenejší hráč a ten pocit, keď som ho zabil, bol úžasný. Tým, že mi bolo jedno, či vyhráme alebo prehráme, som nemal žiadne nervy a hral som a užíval si svoju hru.

Co říkáš na Dark Tigers, kteří byli největším černým koněm celého turnaje? Je škoda, že jste se utkali až, když jim o nic nešlo?

Bolo cítiť, že už im na tom nezáleží tak moc, ale snažili sa, predsa len, nikto nechce prehrať. Veľmi ich chválim, ako hrali. Ako si mladý hráč Tusi na stage peekoval hráčovo HellRaisers a celý ich mindset, že „ideme poraziť HR“, bol úžasný.

Jak hodnotíš akci jako celkovou? Užil sis atmosféru a další často vyzdvihované aspekty V4?

V4 je jediný turnaj takéhoto kalibru, stage bola úžasná, prístup ešte lepší. V živote som sa nemal na turnaji tak dobre.

Co tě v nejbližší době čeká? Na co se mohou fanoušci tebe nebo GameAgents těšit v nejbližší době?

Ohľadom GA nemám žiadne informácie, lebo je to na nich, či ma chcú alebo nie. Dajú mi možno vedieť do týždňa.

Na turnaji ses neprezentoval vůbec špatně, myslíš, že sis tím vybojoval místenku v sestavě nastálo?

Podľa mňa mi to nešlo dosť dobre s tým, že som mohol dať viac a urobiť viac. Tak či tak im o fragy nejde, záleží iba na tom, či som im sadol do pätky alebo nie.

Díky moc za rozhovor, ať se daří i nadále!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.