Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba a ladies sekce ukončují spolupráci

12. 4. 2018 | 14:30 Counter-Strike 2
Po loňském MČR rozšířil herní klub eSuba své řady o novou a nadějnou ladies sekci ve hře CS:GO. Kromě účinkování na turnajích a ligách však tento dívčí tým sužovaly problémy v sestavě, které jsou také hlavním následkem rozpadu, který byl oficiálně oznámen tento čtvrtek.
Výchozí obrázek

Po loňském MČR rozšířil herní klub eSuba své řady o novou a nadějnou ladies sekci ve hře CS:GO. Kromě účinkování na turnajích a ligách však tento dívčí tým sužovaly problémy v sestavě, které jsou také hlavním následkem rozpadu, který byl oficiálně oznámen tento čtvrtek.

eSuba patří mezi tradiční jména na poli domácích ladies týmů, naposledy jsme mohli holky vidět v nejvyšší divizi ESL ligy Women's Open Spring 2018. Na víc se už však tým v čele se Simonou 'potato' Žilinčíkovou nezmůže. Právě samotné kapitánce kvůli změně práce zbylo minimum času na hraní, což se neslučuje s působením v týmu. Ostatní holky tak ve špatném smyslu slova zavzpomínaly na období z BEACHNANAS, jehož jádro právě do eSuby koncem loňského roku zamířilo. Vždy, když se tehdejšímu týmu podařilo ustálit soupisku, jedna z hráček následně vypadla a vnikl tak nekonečný kolotoč, který akorát bezvýsledně ubíral energii, unavoval. I tentokrát přišel tým o pátou hráčku, nyní to však znamená to nejhorší, úplný konec této sestavy.

Poprvé mohli fanoušci tuhle sestavu potkat na MČR 2017, zleva: potato, Mikajla, Luny

Oficiální zpráva na webu organizace nedisponuje oficiálním vyjádřením, pro portál PLAYzone.cz se však o konci působení ladies týmu v eSubě rozpovídala jedna z hráček, Slávka 'Mafi' Tomšová:

„Poviem to tak, ako to je – sklamali sme ako tím. Veľmi nás to mrzí, keďže som sama tvrdila, že hrať chceme. Chcem, aby však každý vedel, že sme viac ako jeden rok v trojici ja, aMi a Mikajla hľadali vhodné hráčky do tímu a vyskúšali sme ich naozaj mnoho. Začarovaný kruh, začínali sme stále odznova. Posledná šanca prišla s Luny a potato. Aj keď sme si rozumeli, tak nám nesedela herná chémia, do čoho sa celkovo zamiešala zlá hra a nedostatok času, kvôli čomu by sme museli opäť hľadať poslednú hráčku.

„Z vlastnej skúsenosti si teraz dovolím tvrdiť, že CZ/SK ladies tímy nemôžu na top scéne uspieť. Dôvod? Mentalita jednotlivcov, nedostatok času a odhodlania. Z mojej strany by som uzavrela kapitolu CZ/SK tímov a poďakovala aMi a Mikajle za dlhú snahu a organizácii eSuba za prvotnú dôveru. Budem dúfať, že komunita ukáže tú kladnú stránku a nebude sa snažiť zaujať posmešnými či negatívnymi komentármi. Konštruktívna kritika je samozrejme vítaná!“

eSuba.ladies oficiálně působily v této sestavě:

{#Slovenská Republika} Simona 'potato' Žilinčíková
{#Slovenská Republika} Michaela 'Mikajla' Domeová
{#Slovenská Republika} Slávka 'Mafi' Tomšová
{#Česká Republika} Martina 'aMinka' Sedláková
{#Česká Republika} Barbora 'Luny' Staňová

Zdroj: esuba.eu
Štítky: eSuba.ladies
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.