Přejít k hlavnímu obsahu

Gunrunners.CoD4 se rozloučili vítězstvím na ICL

Gunrunners.AOC se s Call of Duty 4 érou rozloučili vítězstvím v Maďarsku.Praha/Budapešť, Maďarsko, 12. 3. 2018 – Téměř 10 let po vydání Call of Duty 4 můžeme prohlásit, že se komunita na dobro rozloučila s touto hrou. A pro tým Gunrunners.AOC to bylo radostné a veselé loučení. Na posledním LAN turnaji, který se odehrál druhý březnový víkend v maďarském Vácu, si totiž hráči Gunrunners.AOC došli pro suverénní vítězství.
Výchozí obrázek

Gunrunners.AOC se s Call of Duty 4 érou rozloučili vítězstvím v Maďarsku.

Praha/Budapešť, Maďarsko, 12. 3. 2018 – Téměř 10 let po vydání Call of Duty 4 můžeme prohlásit, že se komunita na dobro rozloučila s touto hrou. A pro tým Gunrunners.AOC to bylo radostné a veselé loučení. Na posledním LAN turnaji, který se odehrál druhý březnový víkend v maďarském Vácu, si totiž hráči Gunrunners.AOC došli pro suverénní vítězství.

Základní skupina se odehrávala v lehkém zahřívacím tempu. „Z počátku jsme se trochu hledali. Před turnajem jsme toho moc nenahráli, protože náš spoluhráč Petr Dumek měl potíže s počítačem,“ říká Josef „janYYY“ Janoušek. Logicky měl proto Janoušek před začátkem základních skupin drobné obavy. Ty však nakonec byly zbytečné, protože skupinu v konkurenci dvou maďarských týmů a jednoho nizozemského, se svými spoluhráči ovládl díky dvěma výhrám a remíze. „Nakonec jsme se rozehráli parádně,“ dodává.

V následujících vyřazovacích bojích, které se odehrávaly hlavně v neděli, to však už byla jízda velkého suveréna. Žádné zaváhání, ale už jen samé výhry měly jasné vyústění – účast v grandfinále. A v něm byl scénář úplně stejný. Soupeřem byl tým Unknown Gaming, ten by však musel vyhrát na dvou mapách. A to se během pár chvil ukázalo jako nemožné. Gunrunners.AOC vyhráli v grandfinále 13:5 a mohli slavit celkové vítězství na turnaji ICL 43.

„Zvládli jsme to týmově na jedničku a turnaj jsme vyhráli zaslouženě a odvezli si domů zlaté placky. Takže jsme si to parádně užili,“ neskrývá Janoušek své nadšení.

Jak už bylo zmíněno na začátku. Call of Duty 4 vyšlo před více než deseti lety v listopadu 2007. A v posledních letech hra přežívala jen díky nadšení celé komunity hráčů, protože vydavatel hry společnost Activision neměla touhu podporovat tento titul na esport úrovni.

A tak se čekalo, kdy populární „CoDko“ dojde ke svému konci. To se stalo v únoru 2018, kdy vyšla očekávaná hra Battalion 1944, jejíž tvůrci se netají ambicemi navázat na legendární sérii Call of Duty. Proto se i hráči Gunrunners.AOC rozhodli opustit vody Call of Duty a přestoupit na Battalion 1944.

Jak se tedy cítí teď, po tolika letech spojených s hraním Call of Duty 4? „Moje pocity teď nejsou nic moc. Ať chceme nebo ne, tak Call of Duty je součástí mého života a už v neděli večer, když bylo po všem, jsem si promítal všechny ty krásné vzpomínky a zážitky, které jsme s klukama zažili,“ nesnaží se Janoušek skrývat emoce.

Se svými spoluhráči totiž dosáhl na velmi slušná umístění. „S kluky jsme odehráli spoustu skvělých zápasů na řadě evropských turnajů, jako byly lanky v Belgii, Itálii, Maďarsku, ale i u nás v Česku. A nejvíc budeme vzpomínat na vítězství na Ukrajině na tehdejším neoficiálním mistrovství Evropy,“ připomíná triumf z Kyjeva z roku 2012. „Za ty roky je toho vážně spousta a bude na co vzpomínat.“

Teď už se však se svými spoluhráči z Gunrunners.AOC chystá plně věnovat Battalionu 1944. Od kterého očekávají, že se uchytí a dočká se velkých turnajů a obrovské komunity.

Štítky: Gunrunners, ICL
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.