Přejít k hlavnímu obsahu

MČR: Představení hráčů a komentátorů HS

30. 9. 2014 | 15:26 Hearthstone
O tomto víkendu se uskuteční finále soutěže o nejprestižnější herní titul v roce - Mistrovství ČR v počítačových hrách. Mezi začleněnými hrami nechybí ani HearthStone, který tak získá svého historicky prvního šampióna.
Výchozí obrázek

O tomto víkendu se uskuteční finále soutěže o nejprestižnější herní titul v roce - Mistrovství ČR v počítačových hrách. Mezi začleněnými hrami nechybí ani HearthStone, který tak získá svého historicky prvního šampióna.

Hearthstone na MČR 2014

V sobotu, 20. 9. 2014, se na LanCraft Autumn 2014 sešlo 16 nejlepších hráčů MČR žebříčku. Ti během celého odpoledne až do nočních hodin bojovali o 2 postupová místa na letošní finále MČR.

Hráčem, který se kvalifikoval ve WB části turnaje, je Michal "Styxon" Hájek z týmu eEriness. Ve všech zápasech v kvalifikaci prohrál pokaždé maximálně jen 1 zápas, vždy nakonec odešel vítězně.

Styxonova cesta kvalifikací
Styxon {#Česká Republika}2:0{#Česká Republika} Eliah
Styxon {#Česká Republika}2:1{#Česká Republika} HornyDaTop
Styxon {#Česká Republika}2:1{#Česká Republika} Killjadein
Styxon {#Česká Republika}3:1{#Slovenská Republika} Silhan

Druhým hráčem, kterého v neděli na finále uvidíme, je slovenský reprezentant Martin "Silhan" Plachý. Jeho cesta kvalifikací probíhala pohodlně až do finále WB, kde narazil na Styxona, který ho porazil. Na MČR dostane šanci na odvetu, když ve finále LB zabránil tomu, aby se na MČR ukázali 2 hráči týmu eEriness, porážkou Esoska 3:2.

Silhanova cesta kvalifikací
Silhan {#Slovenská Republika}2:0{#Česká Republika} Faeli
Silhan {#Slovenská Republika}2:0{#Česká Republika} Galmod
Silhan {#Slovenská Republika}2:1{#Česká Republika} Esosek
Silhan {#Slovenská Republika}1:3{#Česká Republika} Styxon
Silhan {#Slovenská Republika}3:2{#Česká Republika} Esosek

Rozhovor
Styxon a Silhan v rozhovoru po postupu na finále MČR


Silhan o svém postupu

Som veľmi rád že som postúpil a že celosezónna snaha sa vyplatila :) aj keď to zo začiatku nevyzeralo tak ružovo, nakoniec som to dotiahol na mčr . Svoje šance vidím priaznivo pretože sa pripravujem a trénujem vždy keď sa mi dá a mám čas :).

 

Styxon o postupu na MČR finále

Jsem rád, že Hearthstone, v podstatě nová hra od Blizzardu, dostala možnost být jako jedna ze 4 her na letošním MČR, i když není vydána ani rok. A samozřejmě jsem také rád, že jsem se dokázal probojovat až do grandfinále právě této hry. Po tom, co jsem obsadil na LanCraftu 2. místo, jsem moc nevěřil, že bych dokázal projít celým winners bracketem v MČR kvalifikaci bez prohry jediného matche. Stalo se tak a ve finále se utkám se Silhanem, proti kterému si hodně věřím, ale stát se může cokoliv a ať vyhraje ten lepší.

A jak bude samotné finále probíhat?

Na oba hráče čeká BO7 zápas. My se můžeme těšit na 4 - 7 zápasů, ve kterých vzejde první oficiální Mistr ČR ve hře HearthStone. Vysílání pro HearthStone začíná ve 13 hodin a celým pořadem nás budou provázet ti nejlepší z nejlepších!

Na vítěze čeká lákavá odměna - luxusní ultrabook Dell XPS 12 Duo, v hodnotě 43.000 Kč!

Hearthstone MČR - plakát