Přejít k hlavnímu obsahu

Nardeus oficiálně podepsal s eSubou

5. 2. 2018 | 10:15 League of Legends
Nardeus i v jeho mladém věku už za sebou má zkušenosti jako málokdo na české scéně. Prošel si špičkou evropské challenger scény a za jeho dob v Besiktas si zahrál na turnaji Mid-Season Invitational. Nyní se vrací do Čech a stává se součástí eSuba LoL týmu. 
Výchozí obrázek

Nardeus i v jeho mladém věku už za sebou má zkušenosti jako málokdo na české scéně. Prošel si špičkou evropské challenger scény a za jeho dob v Besiktas si zahrál na turnaji Mid-Season Invitational. Nyní se vrací do Čech a stává se součástí eSuba LoL týmu. 

Nardeus se na domácí scéně ukázal už na konci loňského roku v barvách Play With Soul v čele s hvězdou Herdynem. Nyní už je ale jeho návrat o něco více serióznější. V barvách eSuby se mu po boku těch nejlepších hráčů CZ/SK scény už podařilo naproto dominovat na DreamHacku v Lipsku. Tam eSuba neztratila ani jednu mapu a s lehkostí získala proti evropské konkurenci 1. místo a 2 500 €. 

Nardeus svou lolkařskou kariéru jako čtrnáctiletý teenager právě v eSubě, kde hrál po boku pamětníků jako Herdyn, Gornagal, Vdova, nebo Rikytan. Poté ale přešel do Reason Gaming, ve kterém působil i Mozilla. S tímto týmem se Nardeus začal ukazovat ještě více na evropské scéně. Po rozpadu týmu to vypadalo, že Nardeus s hraním na dobro skončí.

Poté však přišla výzva tureckého Besiktase, která tehdy šestnáctiletému Nardeovi dovolila hrát profesionální ligu (v LCS je věkový limit 17 let). S týmem se mu velmi dařilo a celou tureckou ligu vyhráli. Po boku hráčů Thaldrin nebo Dumbledoge se pak podíval i na jeho do teď největší turnaj, Mid-Season Invitational. Tam se utkal i s hráči jako Faker, Bjergsen, Huni apod.

Po zkušenosti z turecké ligy se po pauze ukázal i v Challenger týmech Nerv a později i PSG eSports. Mezitím se i na chvíli ukázal v turecké lize za SuperMassive. Ani jeden z jeho týmů, ale nebyl nijak úspěšný. Nardeus se tak v off-season ukázal v Play With Soul a po odchodu Sheriffa do LCS zaujal jeho místo v eSubě.

Jak sám Nardeus říká, před týmem je spoustu výzev. Jednu už mají úspěšně za sebou, ale další čekají. Jako první bude kvalifikace a poté případně i samotná akce V4 Future Sports Festival, s prize poolem přes 300 tisíc dolarů. Dlouhodobým cílem je samozřejmě ERL liga (CZ/SK), ze které může eSuba postoupit na European Cup, kde se ukáží ty nejlepší týmy států Evropy. Uvidíme, jestli se nový Nardeův tým dokáže kvalifikovat a reprezentovat naši scénu.

Aktuální složení týmu eSuba:

{#Česká Republika} Vladimír "Cekutka" Mrkáček 
{#Česká Republika} David "Jejky" Jakubec 
{#Česká Republika} Marek "Human0id" Brázda 
{#Česká Republika} Tomáš "Nardeus" Maršálek 
{#Česká Republika} Petr "denyk" Haramach 

Nardeovo vyjádření:

Štítky: Nardeus, eSuba