Přejít k hlavnímu obsahu

queztone: Skupinu neriešime, ideme prekvapiť!

1. 11. 2017 | 03:18 Counter-Strike 2
Je pondělí a už zítra česko-slovenská jednička Alza.eXtatus odlétá do rumunské Bukureště, aby se v těžké evropské konkurenci poprala ve třetí části kvalifikace na lednový ELEAGUE Major. EU Minor je na programu 2. až 5. listopadu a z osmi týmů postoupí dále pouze dva. Při této příležitosti jsme si ještě před odletem pozvali k rozhovoru nejzkušenějšího zástupce týmu queztona.
Výchozí obrázek

Je pondělí a už zítra česko-slovenská jednička Alza.eXtatus odlétá do rumunské Bukureště, aby se v těžké evropské konkurenci poprala ve třetí části kvalifikace na lednový ELEAGUE Major. EU Minor je na programu 2. až 5. listopadu a z osmi týmů postoupí dále pouze dva. Při této příležitosti jsme si ještě před odletem pozvali k rozhovoru nejzkušenějšího zástupce týmu queztona.

Gratuluji k postupu na EU Minor. Na úvod se tě zeptám – dokážeš jednou větou shrnout, co pro tebe postup do Bukurešti znamená?

Pocity sú vynikajúce, nie každý deň sa nám podarí postúpiť na taký veľký turnaj, ako je Minor, obzvlášť keď vieme, že za TOP2 umiestnenie máme lístky do hlavnej Major kvalifikácie.

queztone v akci na Cross Border Esport 2017 v Dánsku (Foto: eXtatus)

Ale pěkně popořádku. S jakým cílem jste šli do Open Qualifieru, kde byly stovky týmů, ne úplně přesné seedy? Navíc jste měli štěstí a vyhnuli jste se cheaterům.

Išli sme s jasným cieľom, vždy sa snažíme postúpiť a vyhrať, čo sa len dá. Konečne sme mali šťastie a proti sebe nikoho podozrivého.

Closed Qualifier byl už jiná liga. Většinu týmů jste znali z online turnajů, některé byly ještě o level výše. Kterých soupeřů ses nejvíce obával?

Jediný tým, ktorého sme sa obávali, boli Space Soldiers. Ich štýl hry je veľmi nepríjemný, ale popravde, teraz sme pripravení skoro na každého.

Usměvavý queztone na akci Meet the eXtatus v Bratislavě (Foto: eXtatus)

Z počátečního skóre 2:0 už to vypadalo na selhání, to však předvedl papírově silnější Heroic. Jaké byly příčiny vašich proher a kde se to v pátém zápase zlomilo?

Príčiny našich prehier boli len v individuálnych chybách, v komunikácii ani v nejakom taktickom hraní nemávame žiadne problémy. Stačí nám vypilovať mini chyby ako zbytočné peekovanie v 2vs2 situáciách, pretože nie vždy je správne mať krvavé oči po fragu. Ale inak sme sa snažili to dotiahnuť do víťazného konca a bolo nám jedno, či to bude 3:0 alebo 3:2.

Kvůli dvěma prohrám jste dostali těžkou skupinu, kde musíte přejít přes OpTic nebo Space Soldiers. Jsi rád za těžší los, když na Major kvalifikaci postupují pouze dva týmy?

Skupinu neriešime, sme outsider turnaja. Ideme prekvapiť a dúfam, že sa tak stane.

queztone sbíral zkušenosti i v HellRaisers, kteří se později probojovali až na Major (Foto: HellRaisers)

Jak vůbec probíhá vaše příprava na Minor, jak moc je intenzivnější oproti klasickému trénování v kombinaci s hraním oficiálních zápasů?

Nakoľko máme teraz viac zápasov, ktoré vyžadujú našu účasť, nevenujeme sa len príprave na Minor. Avšak samozrejme trénujeme naplno a na už spomínaný Minor budeme pripravení.

Dokázal bys porovnat svoji éru v HellRaisers s dnešními eXtatus? Scéna je o poznání vyrovnanější a pomalu se dostáváte na podobnou úroveň.

Nerád porovnávam tímy, v ktorých som hral, nakoľko každý ma iné výhody. Momentálne sa sústredím na súčasnosť, čo pre mňa znamená prosperita tímu eXtatus. Ja si myslím, že sme na tej rovnakej úrovni, len nám stačí nechať priestor. Tu už je len malý krok od toho, aby sme sa dostali do toho kolobehu, ako to majú veľké tímy, že dostávajú pozvánky na každý DreamHack a tak podobne.

Naváže Alza.eXtatus na svůj největší týmový úspěch z Dánska? (Foto: eXtatus)

Závěrečná otázka, kterou dostáváme dnes a denně. Na Minoru jej uvidíme, jak je to s Frozenem pro případnou Major kvalifikace a samotný Major? Může nebo nemůže hrát?

Samotný organizátor nám napísal, že sa Frozen môže zúčastniť ELEAGUE Majoru, nie len offline kvalifikácie.

Díky moc za rozhovor. Přeji šťastnou cestu a věřím, že uděláte pro postup na Major kvalifikaci maximum!

Ďakujem PLAYzone za rozhovor a samozrejme chcem poďakovať aj našim partnerom Alza.cz, Intel, NVIDIA, ASUS, HyperX a ZOWIE, že nám dali takúto možnosť ich reprezentovať. A odkaz pre našich fanúšikov, držte nám palce! #EXTWIN


Na závěr si právě s in-game leaderem Alza.eXtatus můžete užít třetí díl Rapid Fire Questions!

Štítky: eXtatus, Minor
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.