Přejít k hlavnímu obsahu

Spajkk přestupuje k Dignitas!

6. 10. 2017 | 23:24 PUBG: Battlegrounds
Na jednom z prvních velkých turnajů ve stále populárnější hře PUBG, hraném v Kolíně v rámci festivalu Gamescom, se české duo ve složení Mazarini a spajKK předvedlo v naprosto skvělém světle. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat a počínaje dneškem bude právě druhý jmenovaný nastupovat za Team Dignitas.
Výchozí obrázek

Na jednom z prvních velkých turnajů ve stále populárnější hře PUBG, hraném v Kolíně v rámci festivalu Gamescom, se české duo ve složení Mazarini a spajKK předvedlo v naprosto skvělém světle. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat a počínaje dneškem bude právě druhý jmenovaný nastupovat za Team Dignitas.

Slyšeli jste o hře PUBG? Jestli ne, tak jste evidentně poslední dva, tři měsíce zaspali. Tato hra boří žebříčky, na kterých hravě poráží klasické tituly, jako je CS:GO či Dota 2 a vévodí statistikám na Twitchi. Není tedy divu, že této rakety v herním průmyslu si všimli i organizátoři turnajů, esport organizace a v neposlední řadě sponzoři. Svůj tým mají Cloud9, TSM, Dignitas a další organizace, známe z jiných her.

Turnaj v PUBG se konal i během festivalu Gamescom. A v Kolíně nechybělo české zastoupení! V Německu za nás bojovalo streamerské duo Mazarini & spajKK, které předvedlo opravdu skvělé výkony a ve finále se umístilo na krásném čtvrtém místě. Toho si samozřejmě nemohly nevšimnout herní organizace a už jen pár dní po konci kolínského herního svátku se začalo spekulovat o možné akvizici spajKKa třeba Cloud9 či Dignitas.


Představení PUBG sekce Team Dignitas. Na soupisce nechybí Martin "spajKK" Beneš!

A počínaje dneškem se právě tato britská organizace stala adresou spajKkovo nového působiště. Jak nám sám uvedl, Dignitas se o něj začali zajímat prakticky bezprostředně po příjezdu z Německa. Dodává, že nejtěžší pro něj nebyly náročné herní požadavky, ale především nutnost přízpůsobení se jinému jazyku – v novém působišti už si spajKK nezacalluje česky a na řadu tedy přichází angličtina. Po oprášení středoškolských vzpomínek si nakonec spajKK i s touto překážkou poradil a už nic nebránilo tomu, aby se k týmu oficiálně připojil. Prakticky ihned po seriózním esport začátku této hry se tedy Češi dostali do popředí a hned na dalším velkém turnaji, IEM Oakland budeme mít svého zástupce!

Celé vyjádření Martina "spajKKa" Beneše k přestupu pod křídla Dignitas:

Po výsledku z GAMESCOMU mě Suntouch, leader PUBG squadu Dignitas, oslovil s tím, cituji, že jsem pro něj jeden z nejlepších hráčů a sám je překvapen, že už nejsem v žádné organizaci. Začali jsme tedy trénovat, dávát tým dohromady a já se hlavně začal adaptovat na nové prostředí. Prostředí, kde všichni mluví anglicky, pro mě bylo z prvopočátku velmi chaotické. Vzhledem k tomu, že jsem naposled aktivně mluvil anglicky na střední škole, bylo pro mě opravdu těžké ihned callovat. Avšak po týdnech hrání s Suntouchem, Liquidzem a ZiphoNem jsme vytvořili velmi kvalitní squad a já posunul svoji angličtinu zas na další level. Už nenastane situace, že něčemu nerozumím. Dostali jsme kontrakt, který je na české poměry velmi úctihodný a mimo profesionálního hraní zahrnuje také pasáže o streamování.

Sestava PUBG sekce Team Dignitas:

{#Velká británie}'Peter "suntouch" Logan
{#Velká británie} Florian "Liquidz" Bruyere
{#Dánsko} Asger "ZiphoN" Storgaard Høffner
{#Česká Republika} Martin "spajKK" Beneš

miluju videohry a hlavně ligu legend