Přejít k hlavnímu obsahu

Apex Legends překonal na Playstationu za rok 2019 Fortnite a další hry

15. 1. 2020 | 08:00 Apex Legends
Společnosti Respawn Entertainment se nečekaně podařilo sesadit z pomyslného trůnu Fortnite, patřící Epic Games, na pozici nejstahovanější free-to-play hry na PS4.
Apex
Apex

Poté, co byl Apex Legends spuštěn v únoru 2019 takřka bez varování, vzal herní svět útokem. Hráči zaplavili servery EA, aby si mohli vyzkoušet, jak vstoupil Respawn na pole battle royale. Od té doby se hojně rozšířil, nedávno měl svůj vůbec nejúspěšnější měsíc od doby spuštění. A po méně než roce mezi těmi nejlepšími si Apex získal více lidí než jakýkoliv jiný free-to-play titul na PlayStationu za rok 2019.       

Pohybový systém první osoby, různorodé Legendy a bohatý lore, to vše dokonale zapadá do univerza Titanfall, zkrátka co na Apex Legends nemilovat? Respawn se zároveň snaží během roku poskytovat nepřeberné množství nového obsahu, aby si zajistil, že se hráči budou vracet. A oni se vraceli, a ne po jednom.

Season 3 představovala pro hru zlom. Epic Games se chystali vydat Chapter 2 ve Fortnite, takže Respawn se musel snažit. Po odstranění základní mapy a jejím nahrazením World’s Edge vývojáři zariskovali a muselo se jim to vyplatit. Když vezmeme v úvahu, že poté Apex měl nejvýdělečnější měsíc od svého uvedení, sluší se uvést, že hra naplnila očekávání. Krom toho také sesadil Fortnite z top free-to-play titulů na PS Store v Severní Americe. 

Fortnite vládl žebříčkům stahování na PlayStationu v roce 2018, jeho rivalem byla původní battle royale hra H1Z1. Na evropské frontě je situace podobná, Apex Legends sesadil Fortnite z prvního místa. Je působivé, jak si vede, zvláště když uvážíme, že hráči Fortnite si museli hru znovu stáhnout, když byla oznámena Chapter 2. 

Už 4. února oslaví tento battle royale své první výročí, Respawn pravděpodobně chystá něco velkolepého, čím započne Season 4. 

Zdroj: dexerto.com