Přejít k hlavnímu obsahu

Arena Mode vypadá opravdu dobře! Zachrání tento nápad skomírající PUBG?

18. 9. 2020 | 10:10 PUBG: Battlegrounds
Projekt PUBG Labs přinesl do battle royale hry, která byla svého času jedničkou žánru, spoustu zajímavých nápadů. Ten přelomový ale možná přichází až nyní, protože jde o Arena Mode, který v jádru věci vypadá opravdu povedeně. Pokud by byl hezky dotažený, tak by mohl klidně i nahradit Team Deathmatch, protože ten do hry nikdy extra nezapadl.
PUBG Arena Mode
PUBG Arena Mode

Arena Mode je režim pro 64 hráčům, kde vždy 2 až 3 squady budou padat do určených oddělených zón na mapách Erangel, Miramar a Sanhok. Kdo v dané aréně zvítězí, získá do svého skóre výhru. V případě prohry máte ještě další šance, třetí prohra však znamená eliminaci z celého lobby. Jakmile zůstanou poslední 2 nebo 3 týmy, tak nezávisle na počtu dosavadních proher nastane náhlá smrt, kde se bude hrát o celkové prvenství. Dalo by se tak říci, že jde o hybrid Battle Royale a Team Deathmatch režimů, který na papíře vypadá opravdu zajímavě a konečně se dá říci, že vývojáři přišli s něčím, co dává smysl. První reakce komunity jsou také vesměs pozitivní.

Důležitou součástí Arena Mode je i fakt, že vás nečeká hledání žádného lootu, tedy minimálně co se zbraní týká. Za eliminace hráčů totiž budete získávat měnu, kterou budete mít k dispozici k nákupu libovolného arzenálu. Věci, jako attachmenty, vesty nebo helmy, si však nadále budete muset hledat. I tak jde ale o eliminaci dalšího neoblíbeného RNG faktoru, který mnohdy dokáže znechutit hru. Po výhře navíc kromě možnosti nákupu budete mít 30 sekund na vybrakování krabic soupeřů z dané arény. Pokud se tak dostanete do velkého finále celého lobby, dá se očekávat, že vybavení budete mít připravené dle svého gusta a vše tak bude pouze na vás. Drobnou změnou je i snížený čas zvedání knocknutého spoluhráče, podobně jako v TDM, konkrétně na 5 sekund.

Arena Mode opravdu vypadá jako zajímavá kombinace všeho, co PUBG nabízí a co je něm dobré. Mnozí jistě namítnou, že proč se vývojáři snaží přidávat nové věci místo opravení těch stávajících, ale svým způsobem se tyto nápady v rámci PUBG Labs dají chápat. Pokud vás neznechutí jiné problémy hry, tak arény by mohly být něčím, co by vás mohlo přilákat zpátky ke hře, pokud jste s ní v minulosti sekli. My si je minimálně vyzkoušíme!

Zdroj: pubg.com
Štítky: PUBG update
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.