Přejít k hlavnímu obsahu

Autoklub České republiky vstupuje do světa esportu

2. 10. 2019 | 09:44 Všechny hry
Virtuální závodění patří mezi jednu z nejrozvinutějších odnoží elektronického sportu, a v českých luzích hájích bude navíc celý tento obor rozvíjen s důležitým partnerem. Do světa esportu se totiž rozhodl vstoupit Autoklub ČR, který pod sebou sdružuje veškeré domácí závodní odvětví.
Autoklub ČR esport
Autoklub ČR esport

Poslední dobou se v domácím prostředí daří čím dál více daří dostávat esport do mainstreamu. Jedním z nedávných příklad je například spojení české fotbalové ligy se svým oficiálním virtuálním ekvivalentem. Tentokrát se však dostalo na závodníky, a to díky Autoklubu České republiky, který nyní vstupuje do esportu partnerstvím s domácím šampionátem ICONIC & FAMOUS. Ten probíhá ve hře Project CARS 2 na PlayStation 4.

Virtuální závodění má v České republice velkou tradici, což již několikátým rokem potvrzuje zejména elitní šampionát Virtual GP. Ten dokonce posloužil jako odrazový můstek českým virtuálním závodníkům do světa a v nejprestižnějším světovém seriálu F1 Esports si zajezdili i dva Češi, Michal Šmídl a Martin Štefanko.

Nová sezóna ICONIC & FAMOUS startuje už za pár dní, více informací a registrace naleznete na oficiálních stránkách. V soutěži se poté potkáte právě i se zástupce týmu Autoklubu České republiky.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.