Přejít k hlavnímu obsahu

BBC oznámilo dokument o Excel Esports

4. 12. 2020 | 09:00 Všechny hry
BBC Three uvede novou dokumentární sérii o britské esportové organizaci Excel Esports. Namluví ji herec Cillian Murphy, který se Proslavil například svou rolí ve filmu Počátek.
BBC
BBC

Dokument ponese název „Fight for First“ a bude sledovat LoL tým během jarního rozdělení LEC 2020. Celkem pětidílná série ukáže život týmu v herním domě, jejich vzestupy i pády, stejně jako to, jak těžké je být mimo domov, nebo boje s nově nalezenou slávou. Vyprávění se ujme oblíbený herec Cilliaan Murphy, hvězda seriálu Peaky Blinders, znát ho ale můžete např. i z dalších filmů jako je Dunkerk, Anthropoid nebo Temný rytíř povstal. 

„Moji synové milují gaming. Když jsem jim ukázal trailer, řekli, že do toho musím jít,“ řekl Cillian Murphy. „Být součástí Fight For First byla skvělá zkušenost a v profesionálním gamingu se skrývá víc, než bych si kdy pomyslel. Otevřelo mi to úplně nový svět a tato série nabízí pravý vhled do fascinujícího celosvětového průmyslu.“

Herec ale nebyl jediný, kdo se k chystanému dokumentu vyjádřil. Kieran Holmes-Darby, spoluzakladatel Excel Esports, uvedl: 

Tato pětidílná série předvádí naši snahu dosáhnout play-off evropského šampionátu League of Legends poprvé v naší historii a je zcela jedinečným pohledem do Excel Esports a na to, co se děje v zákulisí významné esportové organizace.

„U nás, zatímco soutěžíme na elitní úrovni, jsme hrdí na to, že se vždy snažíme být lepší. Série ukazuje, jak trénujeme, připravujeme se a hrajeme. Nejen, že nabídne našim fanouškům hlubší pohled na to, co děláme, ale také nabídne lidem, kteří jsou v oblasti esportu zcela noví, fascinující perspektivu našeho vzrušujícího odvětví," pokračoval. 

Organizace Excel Esports byla založena v roce 2014 bratry Kieranem a Joelem Holmes-Darbyovými. Chystaný dokument bude dostupný na BBC iPlayer, a to již příští rok.  

Zdroj: ginx.tv
Štítky: esport dokument, bbc