Přejít k hlavnímu obsahu

Blizzard představil podobu chystaných nerfů

15. 10. 2018 | 18:05 Hearthstone
Je to tady! Podoba nerfů odhalena a Blizzard nepřekvapil. Nerfy toho moc neřeší a snad kromě toho prvního jsou i překvapením.
Výchozí obrázek
Balance Update

Nerfy jsou zajímavé už tím, že se dotýkají i Wildu, konkrétně Aviany. Jinak jsou ale především zklamáním – ano, otravný Giggling Inventor nerf dostává, a pravdou je také to, že Mana Wyrm je neskutečně silný, jenže chybí to, na co jsme čekali. Nerf Quest Rogue. A když vezmeme, že Tempo Mage, jeden z jejích nejlepších counterů, byl naopak nerfnut, na ladderu se jí asi nezbavíme. A chybí i oslabení Druida, balanční změny si zkrátka Blizzard připravil zajímavé.

Giggling Inventor

Jedna z mála karet, co se po příchodu expanze The Boomsday Project, ukázala jako opravdu neskutečně OP. Za pět many sice poskytovala sama o sobě otřesné staty, hlavníí byl ale samozřejmě Battlecry efekt, vyvolávající dva 1/2 taunty s Divine Shieldem. Ten nakonec udělal z Giggling Inventora neskutečně silnou kartu a není divu, že se jako snad jediná reakce na něj začal hrát Blood Knight. To ale nezpůsobilo, že by se přestal hrát a tak nyní přichází předvídaný nerf – zdražení o dvě many ho nejspíše navždy pohřbí.

Aviana

Vývojáři dodržují to, co slíbili, a zaměřují se i na Wild. Aviana byla vždy silná a především combo s Kunem bylo neskutečně otravné. Proto přichází zdražení na deset many a nepoužijete-li třeba Innervate, Kuna si už spolu s ní v jednom kole nezahrajete. Ale právě proto, že Druid se nemusí spoléhat jen na Coinu, combo Aviana a Kun by se stále alespoň trošičku hrát mohlo.

Mana Wyrm

Tempo Mage na začátku expanze moc silně nevypadal, nyní se ale stal jedním z mála balíčků, co dokázal spolehlivě reagovat na sílu Quest Rogue. Silný opravdu byl a Mana Wyrm na tom svůj podíl bezpochyby nesl – jenže vzhledem k tomu, že chybí překvapivě oslabení Quest Rogue, nerfovat jeden z nejlepších counterů nejsilnějšího balíčků vůbec nám moc rozumné nepřijde.

Nerfy bude u sebe na kanálu rozebírat i CzechCloud. Hodnotit je bude spolu s Pokrovacem a Findanem.

miluju videohry a hlavně ligu legend