Přejít k hlavnímu obsahu

Blizzard se po masivní reakci komunity konečně vyjádřil ke kauze kolem Blitzchungova potrestání

13. 10. 2019 | 17:28 Hearthstone
Když Blizzard potrestal Blitzchunga za jeho slova na podporu Hong Kongu, objevila se ze strany komunity silná kritika. Nyní se Blizzard ke kauze konečně vyjádřil a také Blitzchungův trest zmírnil.
Výchozí obrázek

V Blizzardu asi nečekali, že se po té, co se rozhodli potrestat hráče Blitzchunga za to, že se v rozhovoru následujícím po jednom zápase v Hearthstone Grandmasters rozhodl podpořit protičínské protesty v Hong Kongu, budou muset vypořádat s tak obří kritikou ze strany herní komunity i mimo ní. Hráči Hearthstone i dalších her od Blizzardu, komentátoři, streameři i světová média na rozhodnutí Blizzardu Blitzchunga ze soutěže vyhodit, obrat o nárok na prize money, na rok mu zakázat hraní a pro jistotu ještě vyhodit castery, co s ním problematický rozhovor vedli, reagovali opravdu nelibě a tak byl Blizzard po pár dnech donucen na celou aféru zareagovat.

Blitzchung

Vyjádření vydal sám prezident Blizzard Entertainment J. Allen Brack, který v něm přiznává určité pochybení. Jménem Blizzardu se omluvil za unáhlenou reakci a Blitzchungův trest o poznání snížil – hrát nyní nesmí jen půlroku a obdrží také prize money. Trest pro dvojici casterů byl také zmírněn, místo naprosté ztráty možnosti s Blizzardem spolupracovat nyní také obdrželi zákaz jen na šest měsíců.

Na druhou stranu ale J. Allen Brack uvedl, že potrestání si všichni zúčastnění zaslouží, Blitzchung dle něj prostě svojí snahou odvést téma pozápasového interview mimo hru porušil pravidla a komentátoři zase nezvládli svojí roli, když mu v tom nezabránili. Na závěr pak komunitu ujistil, že to je jediný důvod trestu, se kterým se tato trojice setkala, a že samotný obsah Blitzchungovy zprávy nemá s následnou reakcí nic společného.

Štítky: Blitzchung
miluju videohry a hlavně ligu legend