Přejít k hlavnímu obsahu

Blizzconjan zazářil a spolu s CptBoatsNHoes doplňují českou výpravu na MT v Jönköpingu

16. 3. 2020 | 07:00 Hearthstone
Skvělé výkony předvedl tento víkend Blizzconjan, když se zvládl hned ve dvou kvalifikacích na Masters Tour Jönköping umístit v TOP 8. To mu navíc spolu s jeho dřívějšími výsledky stačí na postup! Českou výpravu o posledním dni navíc doplnil i další hráč, CptBoatsNHoes z týmu Gifted Gaming.
Blizzconjan
Blizzconjan

Jan "Blizzconjan" Smutný patří k nejlepším domácím hráčům, což je vzhledem k jeho nízkému věku rozhodně pozoruhodné. Tomuto mladičkému karbaníkovi je teprve 12 let (13. narozeniny oslaví příští týden), i to ale evidentně stačí na to, abyste se v Hearthstone světě mohli řadit mezi elitu. A to nejenom na CZ/SK scéně, Blizzconjan nyní dokázal, že zazářit umí i v turnajích mezinárodních.

Jako spousta hráčů po celém světě totiž poslední dobou Honzík bojoval v online kvalifikacích na Masters Tour Jönköping, třetí zastávkou největší turnajové série současného Hearthstone esportu, která se odehraje mezi 12. a 14. červnem v rámci švédského DreamHack Summer. Ve hře v ní bude krásných 500 000 dolarů, není tedy divu, že podívat se do Švédska chtějí i čeští a slovenští karbaníci. Své místo si na turnaji si již dříve zajistilo pět našinců v čele s Oldřichem "Faeli" Mahdalem a Blizzconjan spolu s dalšími doplňuje velkou českou výpravu.

PZ Challenge

Tomuto úspěchu vděčí mladší bratr Josefa "Jobsad" Smutného, který mezi CZ/SK kvalifikanty rovněž figuruje, několika různým kvalifikacím, v nichž si zajistil umístění v TOP 8. Takovýchto výsledků potřebuje hráč na kvalifikaci pět a Blizzconjan již dříve dosáhl na tři. Do zdárného konce pak svou cestu do Švédska dotáhl dvěma skvělými výkony tuto sobotu, a nejspíše se tak stal nejmladším postupujícím v historii Masters Tour. Stejnou cestu o několik dní dříve využil i Petr "En1gma" Balcar, který po minulé kvalifikaci potvrdil své kvality.

Nejsou však jedinými, kdo o tomhle víkendu uspěl a doplnil naši výpravu, která se za tři měsíce, doufejme, uskuteční. Osmým českým kvalifikovaným hráčem se v jednom ze posledních kvalifikačních turnajů vůbec stal Michal "CptBoatsNHoes" Šváb, který po úspěšné kvalifikaci na Masters Tour Indonesia, jež se odehraje online, si připsal druhý zářez v krátké době. Snad se on také na svém prvním mezinárodním dobrodružství neztratí.

Aktuální výčet kvalifikovaných hráčů do Jönköpingu:

 Česká republika Oldřich "Faeli" Mahdal – Entropiq
 Česká republika Martin "martim" Masrna – Inside Games
 Česká republika Josef "Jobsad" Smutný – Inside Games
 Česká republika Jan "Blizzconjan" Smutný – Eclot Gaming
 Česká republika Michal "RybkaPipka" Rybák – Inaequalis
​​​​​ Česká republika Michael "Cocon" Sázavský – nEophyte
 Česká republika Michal "CptBoatsNHoes" Šváb – Gifted Gaming
 Česká republika Petr "En1gma" Balcar

miluju videohry a hlavně ligu legend