Přejít k hlavnímu obsahu

BLUEE: Máme veškeré prostředky k tomu, abychom tu byli za pár měsíců nejlepší

8. 8. 2020 | 16:10 Counter-Strike 2
Team Brute postoupil do nejvyšší Tipsport COOL ligy díky bezchybné jízdě druhou ligou, která však byla pro tým velkým zklamáním. V letní sezóně ale má nová soupiska šanci vše napravit a k tomu chce pomoci i BLUEE, který ještě na jaře hájil barvy konkurenčních Dark Tigers.
Brute
Brute

Brute za sebou v CS:GO nemají nejlepší sezónu. S novým vedením přišly obří cíle, kterých ale bývalá soupiska nedokázala dosáhnout a ambiciózní tým na jaře dosáhl pouze na postup z druhé Tipsport COOL ligy a 5. místo z eLEAGUE. Z původní sestavy už zbyl pouze Crazyy, který si spolu s Fredim a pepikem našel nové tři spoluhráče. Kromě BLUEEa přišla dvojice KWERTZZ suplicK, která měla hrát původně v dresu Gravity. Nový střelec Brute nám ukázal svůj pohled na kauzu okolo odchodu z Dark Tigers a zdůvodnil, proč si právě Brute vybral a proč byste jeho týmu vlastně měli fandit.

Jak hodnotíš jarní sezónu, kdy jsi působil v týmu Dark Tigers a v Tipsport COOL lize jste se těsně neprobojovali do play-off?

Jarní sezónu hodnotím určitě kladně, jelikož jsem nepředpokládal, že s takovou sestavou budeme hrát o horní příčky tabulky. Myslím si, že jsme příjemně překvapili a chyběl nám opravdu kousek, aby jsme se dostali do nabitého play-off. Scházely nám dva body, a to kvůli ostudné prohře s Team Gravity, která mě mrzí ještě teď.

Změny v Dark Tigers s sebou přinesly notnou dávku kontroverze. Jak jsi vnímal celou situaci ze svého pohledu? 

Bohužel se to nerozešlo zrovna v nejlepším, jelikož se změny začaly řešit za zády jednoho ze hráčů, a ten se to dozvěděl od třetí strany, což není nic příjemnýho. Mě osobně tento krok posunul dopředu a teď vím, na které věci si dávat pozor, aby tým fungoval tak, jak má.

Poslední sestava se také s Brute nerozloučila zrovna v nejlepším duchu. Vnímal jsi to nějak při obdržení nabídky od Brute?

Zaznamenal jsem o tom pár novinek a kontroverzí, ale nebral jsem to na nijak velkou váhu. Věděl jsem, že pravda může být úplně jinde a každý na to může mít jiný názor. Líbila se mi vize Brute cílit do Evropy a veškeré věci okolo toho, a proto jsem se je rozhodl reprezentovat.

Trénujeme téměř každý den od desíti od rána do přibližně devíti večer,

Jak ses vlastně dostal do týmu Brute a jak hodnotíš vaši aktuální soupisku?

Většinu času, co jsem byl v Dark Tigers, tak jsem byl v kontaktu s fredim, který mi psal, že to u nich nefunguje jak má a že pravděpodobně budou změny. S mým koncem v Dark Tigers se to jen všechno urychlilo a krásně sešlo. Soupiska byla poskládaná tak, aby splňovala veškeré body určené hráči a organizací. Zároveň se sešel mix mládí a zkušeností, což je jenom plus.

Jaké máte ambice do letní části Tipsport COOL ligy a Sazka eLEAGUE?

Jako každý tým v obou ligách máme ambice jen ty nejvyšší a budeme to v každém zápase chtít ukázat. Největším soupeřem budou určitě SINNERS, kteří obhajují titul z minulé sezóny.

Jak se aktuálně konkrétně připravujete na samotné ligy připravujete?

Momentálně máme velice intenzivní přípravu, protože čas tlačí a ligy už jsou za dveřmi. Trénujeme téměř každý den od desíti od rána do přibližně devíti večer, samozřejmě s nějakou pauzou, a to všechno pod dohledem našeho trenéra. K dispozici máme i gaming house, kde jsme již několikrát byli a během lig zde určitě strávit nějakou dobu plánujeme.

Brute CSGO

V rámci Tipsport COOL ligy se plánovaly i offline kola, která však kvůli aktuální situaci nepřipadají v úvahu. Jak osobně vnímáš současnou situaci?

Jak pro fanoušky, tak i pro hráče je tento stav dost nepříjemný, jelikož hry v offline prostředí jsou prostě jiné. Bohužel se s takovou situací musíme všichni popasovat a je na každým, aby v tom dokázal najít plusové body.

Vy budete hrát obě dvě přední domácí ligy, do toho je vás občas vidět i v mezinárodních ligách i turnajích. Budete chtít nějakou soutěž upřednostnit, když nebude tolik času na trénink?

Máme stanovený herní rozvrh tak, abychom zvládli všechny ligy na stoprocentní výkon včetně denních tréninků. Nijak nás to neovlivní, jelikož momentálně hrajeme víceméně každý den několik hodin. Určitě nic upřednosťovat nebudeme a budeme se soustředit na co nejvyšší umístění ve všech možnostech.

Proč by měli diváci fandit zrovna Team Brute? V čem se chcete oproti ostatním týmům odlišit? 

Chceme s Brute udělat něco, co tu ještě nikdo nedělá a celkově jde i o docílení toho, že to není jen o hraní, ale i o povinnostech k organizaci. Máme od organizace veškeré prostředky k tomu, abychom tu byli v průběhu pár měsíců nejlepší. Celou naší cestu za vytouženým úspěchem budu sdílet na svojí fanpage na Facebooku a také na mém Instagramu.