Přejít k hlavnímu obsahu

Boomeři proti zoomerům – NAVI proti sobě postaví své týmy z let 2010 a 2020

1. 8. 2020 | 14:35 Counter-Strike 2
Natus Vincere patří mezi nejslavnější značky historie Counter-Strike. Své renomé si ukrajinská organizace získala především díky týmu okolo markeloffa, který před 10 lety patřil mezi nejvýraznější týmy závěrečné éry CS 1.6. V CS:GO spolu dlouho nevydrželi, ale hráči nadále zůstávají v kontaktu, a nyní je navíc uvidíte spolu na serveru!
NAVI
NAVI

NAVI se v letošním roce rozhodli uspořádat už svůj druhý showmatch. V tom prvním se originální složení z roku 2010 postavilo výběru CIS streamerů, kde se na střídačku hrály mapy v CS:GO a CS 1.6 a dostalo se tak i na legendární Tuscan, který nám v CS:GO chybí. Tento showmatch vyhráli markeloff a spol. poměrem 3:1, nyní na ně však bude čekat větší oříšek. Organizace proti nim totiž postaví dnešní složení v čele se s1mplem.

Úspěšná 1.6 sestava po dlouhém otálení a nechuti přešla v listopadu roku 2012 na nejnovější díl série Counter-Strike, hned v následujícím roce však odešel markeloff i Edward, a později ceh9 ukončil svoji aktivní kariéru a stal se streamerem. V tento moment se NAVI stali daleko zajímavějším týmem na sledování slovenských fanoušků, tým totiž doplnil GuardiaN. Do týmu se ale po půl roce vrátil Edward, část originálního jádra tak byla stále pospolu. Další odchod se konal v dubnu 2015, kdy se z pozice aktivního hráče do role kouče přesunul starix. O rok později se na čas vytratil Zeus, který s Gambit Gaming získal titul, jenž NAVI nikdy do své sbírky nezískali – kýžený CS:GO Major. Jedna velká éra skončila až loni, kdy se mimo aktivní sestavu přesunul Edward, který je dodnes stále pod smlouvou a sedí na lavičce, a definitivně se s úspěšnou kariérou rozloučil kapitán Zeus.

Tohle by tedy byl příběh legendární ukrajinské pětice, která si od konce roku 2009 vydobyla srdce fanoušků po celém světě. Tahle sestava však před sebou bude mít 1. srpna od 15:00 nelehký úkol, v showmatchi se totiž postaví dnešnímu složení s hvězdami jako s1mple nebo electronic. Trošku nás mrzí, že do dění nebude nijak zapojen GuardiaN, nebo třeba seized, který v CS:GO éře NAVI strávil několik dlouhých let. I tak se ale díky kombinaci map v CS:GO a CS 1.6 můžeme těšit na parádní zápasy, jež leckomu dají možnost zavzpomínat.

NAVI 2010

 Ukrajina Danylo 'Zeus⁠' Teslenko
 Ukrajina Sergey 'starix⁠'Ischuk
 Ukrajina Yegor 'markeloff⁠' Markelov
 Ukrajina Ioann '⁠Edward⁠' Sukhariev
 Ukrajina Arseny 'ceh9⁠' Trynozhenko

NAVI 2020

 Rusko Kirill 'Boombl4⁠' Mikhailov
 Rusko Egor 'flamie⁠' Vasilyev
 Ukrajina Aleksandr '⁠s1mple⁠' Kostyliev
 Rusko Denis 'electronic⁠' Sharipov
 Rusko Ilya '⁠Perfecto⁠' Zalutskiy

Zdroj: hltv.org
Štítky: Natus Vincere
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.