Přejít k hlavnímu obsahu

Brazilská Xbox moderátorka tvrdí, že byla vyhozena po výhrůžkách smrtí

29. 10. 2020 | 15:01 Všechny hry
Isadora Basile získala na první pohled lukrativní místo jako moderátorka či konferenciérka pro Xbox na jihoamerickém trhu. Místa si však příliš neužila, brzy byla z místa odvolána v důsledku obtěžování na sociálních médiích.
Isadora
Isadora

Občas je pro fanoušky těžké přijmou změnu, bohužel občas nastávají i opravdu extrémní případy. Jeden takový se nedávno stal v Jižní Americe, kdy sledující brazilského Xboxu údajně přinutili společnost propustit moderátorku Isadoru Basile, která se ke společnosti přidala teprve nedávno. Basile, brazilská content creatorka s více než 40 tisíci followery na Twitteru, prohlásila, že musela odstoupit ze své pozice v Xbox Brazil kvůli obrovskému množství sexuálních útoků a výhrůžek smrtí. Tvrdí, že ji Microsoft odvolal proto, aby nebyla vystavena dalšímu zastrašování. 

Na začátku září, kdy jsem oznámila informaci o mé nové práci v Xbox Brazil, jsem trpěla obtěžováním všeho druhu. Od lidí, kteří říkali, že jsem nehrála x nebo y a že nejsem své práce „hodna“, po výhružky smrtí a znásilněním a agresivitu za odhalení napjatých situací,

uvedle ve svém příspěvku na Twitteru. 

Isadora doplnila, že: „Microsoft se rozhodl, že bude nejlepší se mnou přerušit vazby jako s moderátorkou, abych nebyla více vystavena situacím jako ty, co se odehrály.“ Pokyn k jejímu odvolání byl vydán na podnět globálního Xbox týmu. 

„Je to pocit bezmocnosti, že? Otevřela jsem této značce své srdce, dělala jsem více, než bylo nutné, a svou práci jsem milovala. Svou práci jsem ztratila proto, že lidé neví, jak se navzájem respektovat,“ okomentovala situaci Isadora. 

K situaci se vyjádřila také samotná brazilská odnož Xboxu, což někteří fanoušci nepřijali s nadšením. Značka Isadoře poděkovala za její snahu a potvrdila, že do budoucna jediným komunikačním kanálem se sledujícími bude Xbox Wire Portal. 

Provedli jsme určité změny v naší strategii týkající se obsahu, který pochází původně z Brazílie, což vedlo k menšímu počtu (komunikačních) kanálů. Děkujeme Isadoře Basile a talentovanému štábu agentury za jejich kreativitu a přínos pro Xbox News. Xbox Wire Portal bude od teď náš jediný novinkový kanál. Xbox Br bude i nadále experimentovat s novými způsoby, jak pobavit brazilské hráče.
Zdroj: ginx.tv
Štítky: Xbox