Přejít k hlavnímu obsahu

Brazilský profík pancc byl obviněn ze sexuálního obtěžování, jeho tým ho poslal na terapii

9. 1. 2021 | 11:34 Counter-Strike 2
Brazilský hráč z týmu Sharks Fillipe "⁠pancc⁠" Martins byl obviněn ze sexuálního obtěžování nezletilé dívky přes sociální sítě. Od týmu si kromě suspendace vysloužil neobvyklý trest - do týmu se nevrátí, dokud neprojde terapií pro sexuální devianty.
pancc
pancc

Čas od času se bohužel v i gamingu objeví případy sexuálního obtěžování, další takový se teď objevil v Brazílii. Hlavní postavou v nové kauze je 22letý profesionální CS:GO hráč Fillipe "⁠pancc⁠" Martins, který hraje za tým Sharks. Ten totiž psal na sociálních sítích teprve patnáctileté Giselle Esquina sexuální zprávy a chtěl po ní nahé fotky. Pancc přitom věděl, že je dívce pouze 15 a chtěl tak, aby všechny zprávy zůstaly pouze mezi nimi.

To se však nestalo a Giselle vše zveřejnila na sociálních sítích. Hráč se ke všemu přiznal a omluvil se, trestu od organizace se však nevyhnul.

Portugalská organizace Sharks byla nekompromisní a Fillipemu udělila tvrdý trest. Pancc je od týmu na půl roku suspendován a byl mu snížen plat, z něhož půjde 25 % pro neziskovky podporující oběti sexuálního obtěžování. Hráč navíc bude muset projít terapií a do týmu se vrátí až po lékařském posudku.

Pro Sharks by bylo nejjednodušší řešení hráče prostě vyhodit, ale uvědomujeme si naši roli ve společnosti a máme k věci jiný postoj. Chceme, aby byl trest zároveň vzdělávací a dát příklad celé společnosti. Chceme, aby si hráč uvědomil, že podobné chování nebude tolerovat nikdo, ani tým, ani lidé venku. Dostane tedy příležitost projít terapií, která mu pomůže změnit svůj život jak po osobní, tak po profesní stránce.

Fillipe tak obdrží opravdu tvrdý trest, zároveň však dostane druhou šanci, organizace však potvrdila, že v případě opakovaného provinění již půjde cestou propuštění hráče. Tento neobvyklý trest je však komunitou chválen a fanoušci oceňují, že Sharks zvolili sice složitější, ale dost možná efektivnější řešení.

Štítky: Sharks
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.