Přejít k hlavnímu obsahu

CEE Champions: Česko-slovenští zástupci znají své oponenty, kdo má šanci na postup?

6. 10. 2020 | 18:25 Counter-Strike 2
CEE Champions je turnajem pro střední a východní Evropu, kde mají týmy šanci zabojovat o 15 tisíc dolarů. Skupinová fáze odstartuje už tento víkend, tak bylo potřeba rozlosovat skupinovou fázi. Z každé ze čtyř skupin postoupí čtyři nejlepší týmy do play-off, hrát se bude tříkolový swiss. Dvě výhry znamenají postup, dvě prohry konečnou.
CEE Champions
CEE Champions

Jako první byli z osudí vytažení SINNERS, kteří zaparkovali do skupiny B. V té chvíli tam měli pouze neznámý tým Drugnosis, další dva vytažení však patří mezi několik málo známých celků v turnaji. Nexus Gaming jako 49. tým světa a aktuálně 3. tým ligy MDL bude patřit mezi velké favority na celkové prvenství. Počítat se ale musí i s bývalou sestavou CR4ZY, kterou koučuje známý trenér Johnta. Co se týče hráčů, jejichž jména jste ze skupiny B už někdy mohli slyšet, tak za zmínku stojí týmy grazhtas (pounh a Kvik) a Wolsung (REDSTAR a prelideN). K SINNERS byli nalosováni i ECLOT, ale ve skupině není možné, aby spolu hrály týmy ze stejné země.

Na dalšího zástupce jsme si museli počkat až do posledního kola losování. Skupinu A doplnila CZC.eSuba, a i tady najdeme dva zajímavé celky. Známým názvem je Junior sekce Natus Vincere, aktuálně 76. tým světa. Podobně se počítat musí s Level Up esports, tedy bývalým týmem BLUEJAYS, jehož většina spolu hraje opravdu dlouho. Z hráčů bychom vypíchli jedině světoběžníka FejtZe, který hraje za tým LESGEDI. V řadách Godz1337 poté působí několik hráčů, kteří za makedonskou reprezentaci letos hráli proti českému výběru ve finále ENC.

Skupina C pak bude hostit třetího česko-slovenského zástupce Sampi. Ve skupině d0diho svěřenců vám nejvíce může přijít povědomá organizace GameAgents, v současnosti za ni ale nikdo známý nehraje. Nachází se zde i Tenerife Titans, kteří zastupují nejsilnější scénu celého turnaje, a i když jsou aktuálně až ve druhé světové stovce, tak se s nimi počítat musí. Totéž se dá říct o mixu Team1, v jehož čele se nachází elitní FPL hráč juanflatroo a jeho bývalý spoluhráč ze Secret rigoN. Ve SPARX pak najdeme tahsiNa, někdejšího hráče PENTY.

Náš výčet uzavírají Eclot Gaming, kteří jako poslední uzavřeli také celé losování. Ti mají ve skupině dalšího z velkých favoritů na vítězství, FATE Esports z Bulharska. Oči na šťopkách bude potřeba mít i nad vítězem maďarské kvalifikace, Budapest Five jsou totiž dalším účastníkem turnaje z elitní světové stovky. Co se však týče zbylých pěti týmů, tak tam nenajdete žádného známého hráče. Eclot Gaming tak stejně jako všechny ostatní CZ/SK týmy mají určitě šanci na postup, nikdo má přehnaně těžkou skupinu. Všichni tak mají vše ve svých rukou.

Skupina ASkupina BSkupina CSkupina D
 Chorvatsko Atomic Esports Slovinsko Drugnosis Maďarsko Legion Honvéd Bulharsko FATE Esports
 Kosovo eSportsKosova Česká republika SINNERS Makedonie Good Game Srbsko COLDWATER
 Makedonie Godz1337 Rumunsko Nexus Gaming Chorvatsko GamerS1337 Albánie Blink
 Černá Hora Stewin Esports Ukrajina ex-CR4ZY Bulharsko Tenerife Titans Litva JoinTheForce
 Srbsko Level Up esports Estonsko Domino Gaming Kosovo Team1 Černá Hora TheMentols
 Ukrajina NAVI Junior Litva grazhtas Rumunsko GameAgents Maďarsko Budapest Five
 Estonsko LESGEDI Albánie EAGLES Lotyšsko Sparx Esports Slovinsko RAZEPEEK
 Slovensko CZC.eSuba Lotyšsko Wolsung Česká republika Sampi Česká republika Eclot Gaming

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.