Přejít k hlavnímu obsahu

CEO Epic Games vypustil info o směřování Fortnite v roce 2020

28. 12. 2019 | 20:56 Fortnite
Boss Epic Games, Tim Sweeney, se zmínil ve svých reakcích na Twitteru o tom, kam bude Fortnite směřovat. Na konkrétní informace o změnách si ale ještě budeme muset počkat do nového roku.
Out of time
Out of time

Od samotného vydání hry v roce 2017 se z ní stal kulturní fenomén. Část hry, známá jako battle royale, zaujala hráče po celé zeměkouli a stovky tisíc jich denně skáče do dalších honeb za Victory Royale. 

Fortnite hodně přerostl svoje herní prostředí a rozrostl se i mezi publikum, které bychom na první pohled herním nenazvali. Celebrity, jako například Drake, se připojují do her po boku nejznámějších gamerů, zatímco jiní byli schopni na samotném ekosystému Fortnite vystavit celé komunity a herní organizace se zástupy fanoušků. Vývojáři z Epic Games dále přidávali témata populární mezi lidmi, i co se týče masové kultury. Takto přivedli mezi hráče marvelovské Avengery, či sérii Stranger Things pod hlavičkou Netflixu. Poslední takový event proběhl o těchto Vánocích a byl spojený s uvedením nového filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera. 

Tim Sweeney, CEO Epic Games, byl vyzpovídán ohledně stavu současného Fortnite. Jestli je do budoucna v plánu zachovat Fortnite jako hru samotnou, či se z ní již stává samotná platforma. Odpovědí bylo, že se stále jedná o hru, ale ať se na tuto otázku zeptáme znovu za dvanáct měsíců. 

V další odpovědi krátce poté rozvinul ideu Fortnite, jako samostatné platformy, přidáním definice z roku 1990, která tvrdí, že platformou se něco stává v momentě, kdy většina obsahu, u kterého lidé tráví čas, je vytvořena ostatními uživateli. 

Většina hráčů se v současné době věnuje battle royale části hry a kreativní scéna se teprve začíná utvářet. Prozatím se jedná zejména o jednorázové projekty, mapy či módy od lidí, pohybujících se v herní komunitě. Teprve čas napoví, kam se bude celý kolos s názvem Fortnite dále ubírat.

Zdroj: dexerto.com