Přejít k hlavnímu obsahu

České barvy zazářily na TwitchConu, Miken a Sweezy si odnášejí bezmála 15 tisíc dolarů

14. 4. 2019 | 01:00 Apex Legends
První evropský TwitchCon v rámci pestrého programu nabízí i turnaje ze série Twitch Rivals, které jsou vedle finančních odměn výjimečné svým offline provedením. V Apex Legends si tak hráči mohli užít pořádný turnaj na custom serverech a do boje se postavily i české barvy.
TwitchCon Twitch Rivals
TwitchCon Twitch Rivals

Apex Legends Showdown nabídl parádní dotaci 500 000 dolarů, o které si hráči zahráli ve dvou fázích v sobotu 13. dubna přímo v Berlíně. Oba týmy s českými zástupci se představili v prvním balíku. Zatímco The Replacements se streamery CzechCloudem a Filelem se nedařilo a s turnajem se rozloučili na posledním místě s 1 388 dolary v kapse, tým Wakanda TriHards s duem Michael 'Miken' Turský a Jan 'Sweezy' Kulich, které doplnil finský streamer AndyPyro, prokázal své kvality a z druhého místa postoupil do finále, kde nechyběla nejužší světová špička v čele s NRG Esports, vítězem druhého kvalifikačního balíku.

TwitchCon Twitch Rivals

Finálové klání o třech hrách mělo dvě odlišné hvězdy. Zatímco NRG ve složení Dizzy, KingRichard, Ace naprosto suverénně nasbírali největší počet killů, tak na nejvyšší umístění v jednotlivých zápasech to nestačilo. Toho dokázal nejlépe využít vítěz první kvalifikace, tým Rogue ve složení HusKers, Dropped, Sweetdreams dvě hry ovládl a jednou skončil druhý, což v celkovém zúčtování nejtěsnějším možným rozdílem na celkový triumf vyšlo.

Tým Wakanda TriHards sice skončil ve finále až devátý, ale díky eliminaci Champion Squadu ve druhé hře poskočil ve finančních odměnách na 5. místo. V součtu kvalifikace a finále si nakonec čeští hráči s finskou hvězdou rozdělili 22 300 dolarů, což vychází v přepočtu zhruba na 170 000 Kč pro každého hráče.

TwitchCon Twitch Rivals
NVIDIA
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.