Přejít k hlavnímu obsahu

Česko a Slovensko budou mít dva týmy na European Masters!

7. 1. 2020 | 18:41 League of Legends
Česko-slovenská League of Legends liga, Hitpoint Masters, získává na prestiži. Do velkolepého poháru European Masters totiž budou postupovat ne jeden, ale hned dva domácí celky!
Hitpoint EU Masters
Hitpoint EU Masters

Nově si EU Masters zahraje celkem 28 týmů a každý region budou reprezentovat minimálně dva zástupci. Ze Španělska a Německa, které v minulosti zaznamenaly v EU Masters největší úspěch, se v turnaji objeví týmy hned tři - dva v hlavní a jeden v play-in fázi. Jednotlivým regionům byla dle výsledků v minulosti přiřazena pozice v žebříčku. Z Francie a Británie (3. a 4.) si EU Masters zahrají dva týmy, ale oba budou čekat přímo v hlavní fázi. Regiony na 5. až 8. místě, jako Itálie či Skandinávie, budou mít jeden tým v hlavní fázi a jeden tým v play-in. Zbylé regiony na 9. až 13. místě, kam patří i CZSK, budou mít dva týmy v play-in.

Hlavní část turnaje bude probíhat stejným způsobem, jako v předchozích letech. Z čtyřčlenných skupin tedy postoupí dva nejlepší celky do play-off, kde už se bude hrát single-elimination pavouk. Play-in formát zatím není známý, ale oproti sedmi týmům, které jsme vídali v posledních letech, se jich ukáže celkem 16. 

Přehled seedingu European Masters:

EU Masters spots