Přejít k hlavnímu obsahu

COOL liga: eSuba výhrou 3:1 nad nEophyte uzavírá celou základní část

6. 6. 2020 | 21:04 Hearthstone
Základní část Hearthstone COOL ligy se blíží ke konci a stále není nic jasné! Před jejím posledním kolem totiž zbývají ještě dvě volná postupová místa, o které si to rozdají hned tři různé celky.
HS, harmonogram
HS, harmonogram

Šest. Tak přesně tolik se už stihlo odehrát kol ze základní části naší Hearthstone COOL ligy! Co to znamená? No, přeci to, že dnešní víkend ji celou uzavře. To ale neznamená, že bychom se neměli na co těšit, v akci se totiž ukáží rovnou tři týmy, které si to rozdají o zbývající dvě postupová místa. Kdo si je nakonec odnese? To zjistíme dnes od 16:00 na streamu, kde navíc vše svým komentářem doprovodí dvojice Pandapple & RybkaPipka.

Tabulka před 7. kolem soutěže
#Název týmuVP+/-B
1.eEriness511115
2.Inside Games51315
3.CZC.eSuba42512
4.Gifted Gaming42412
5.Entropiq3329
6.nEophyte24-56
7.Inaequalis15-73
7.Absolute Legends06-130
Entropiqvs.Inaequalis

Faeli  Česká republika
Naruto21  Česká republika
Onekrigg  Česká republika
En1gma  Česká republika

Mage
Warlock
Warrior
Priest
Shaman

2:3

Mage
Rogue
Priest
Paladin
Shaman

 Česká republika Bpedack
 Slovensko majsssster
 Česká republika Shaolin
 Česká republika Hydo

Vše otevře asi ten nejzajímavější zápas vůbec, právě po něm už totiž může být jasno o tom, kdo postoupí. Jak je to možné? Inu, jednoduše díky tomu, že v akci se ukážou Entropiq aneb 5. tým průběžného pořadí, tedy právě ten jediný, který ještě může do podoby TOP 4 promluvit. Jestli se tak ale stane, to záleží jen a pouze na tom, zdali vyhrají. Pokud ano, budou muset doufat, aby klopýtla eSuba nebo Gifted Gaming, pokud ne, zbylé zápasy budou hrané už jen pro zábavu. A jaká z možností je pravděpodobnější? Popravdě, ani jedna, Faeli a spol. totiž sice mají lehkou výhodu, co se týče sil jednotlivých sestav, Inae ale zase mají na své straně lehounce lepší matchupy. Co se stane, tedy zůstává naprostou záhadou.

Gifted Gamingvs.Inside Games

CptBoatsNHoes  Česká republika
Benko  Slovensko
Pepe  Španělsko
Kapr  Česká republika

DH
Druid
Mage
Priest
Paladin

3:1

Warlock
Rogue
Priest
Mage
Shaman

 Česká republika Heki
 Česká republika Jobsad
 Slovensko martim
 Česká republika Norwis

A za předpokladu, že první zápas dopadne lépe pro Entropiq, se máme rozhodně na co těšit i v tom druhém! Tedy, on to bude zajímavý zápas za všech okolností, neb takový je každý střet předních CZ/SK (a španělských) karbaníků, v případě výhry EQ ale navíc bude reálně o co hrát. Gifted Gaming by totiž v takovém případě docela nutně potřebovali vyhrát, i když v případě prohry by teoreticky na postup doufat stále mohli. Takový přístup od nich ale samozřejmě neočekáváme, a tak se nejspíše poženou za body plnými silami. Bude jim to co platné? Dle matchupů dost možná ano, zásadní výhodu sice nemají, 53 % na výhru je ale rozhodně lepší, než kdyby to bylo naopak.

nEophytevs.eSuba

 Eratrion  Česká republika
StrawMan  Česká republika
Siki  Česká republika
Cocon  Česká republika

Warlock
Druid
Paladin
Hunter
Shaman

1:3

Mage
Hunter
Paladin
Druid
Warlock

 Česká republika PoweR
 Česká republika Vlčák77
 Česká republika ecoo
 Česká republika Scruffy

Jak jste asi tušili, poslední streamovaný zápas bude právě tím třetím utkáním, kde bojuje jeden z aspirantů na postup, v tomto případě eSuba. I ta by v případě výhry Entropiq (a zvlášť, když zároveň uspějí i GG) docela potřebovala výhru, při snaze predikovat, jestli se jí to povede, se ale dostáváme do stejných problémů jako v minulých dvou případech. RNG bůh si s námi totiž opět zahrál, zrovna v tom posledním kole totiž ve všech relevantních zápasech máme neskutečně vyrovnané matchupy, v tomto případě opět se zhruba 53 % na výhru pro o play-off bojující celek. To je sice stejně jako v případě GG pro eSubu alespoň lehce pozitivní zpráva, není to ale samozřejmě nic zásadního, a nEophyte tak klidně mohou PoweRa a spol. poslat mimo TOP 4.

eErinessvs.Absolute Legends

 Zukys  Česká republika
Bende  Česká republika
Sajmonak  Česká republika
Hazarder  Česká republika

Warrior
DH
Hunter
Paladin
Priest

Mimo stream

Hunter
Rogue
Mage
Druid
Warlock

 Česká republika Jarla
 Česká republika Valdaboy
 Česká republika Vanik
 Česká republika Vejvyk

Mimo stream se tentokrát pro vás možná překvapivě hrát bude, Absolute Legends totiž už znovu neměli ze svého smolného neúspěchu nechuť nastoupit, a na závěr celé soutěže tak budou bojovat alespoň o čestnou výhru s eEriness, kteří už mají postup naopak jistý. Moc nadějně to ale s nimi popravdě nevypadá, stejně jako v 5. kole totiž Jarla a spol. napickovali velice originální balíčky, s nimiž ještě po nepříliš zvládnutém pick/banu stojí s méně jak 10 % na výhru. I s tím se dá ale vyhrát a popravdě by to pro ně na závěr soutěže byl velice zajímavý úspěch.

Štítky: COOL HS liga
miluju videohry a hlavně ligu legend