Přejít k hlavnímu obsahu

CS:GO dosáhlo historického milníku, v jednu chvíli jej hrálo přes 900 000 hráčů

10. 2. 2020 | 07:00 Counter-Strike 2
Válka mezi Counter Teroristy (CT) a Teroristy (T) jen tak brzy neskončí. Dokazuje to fakt, kdy osm let po vydání tuto střílečku z pohledu první osoby včera hrálo v jeden moment přes 900 000 hráčů, což je pro ni novým rekordem.
CS:GO
CS:GO

Dosud nejvyšší laťku si hra nasadila v dubnu 2016, kdy přišel rekord čítající přes 850 000 hráčů. Pomohl tomu především MLG Columbus Major, v jehož finále se proti Luminosity Gaming neúspěšně postavil také slovenský hráč GuardiaN. Od té doby ale začala čísla klesat, popřípadě se držela na podobných hodnotách.

Přelomový v tom byl rok 2018, kdy se CS:GO stalo free-to-play hrou a po slabém roku začala jít čísla postupně nahoru. Nový dech přišel i v druhé polovině minulého roku, kdy jsme se po dlouhé době dočkali nové operace s názvem Shattered Web. Od této doby průměrný počet hráčů neustále stoupá. Historický rekord byl tak včera, 9. února 2020, překonán po téměř čtyřech letech, kdy se v grafu objevila hodnota 901 305 hráčů v jeden moment.

Pro Valve je tento milník skvělý, jelikož je to číslo, které už je jen kousek od rovného milionu, a to navíc bez přispění Major turnaje. I kdyby se růst v tuto chvíli zastavil, tak se vzhledem k aktuální tendenci dá očekávat, že při následujícím turnaji nejvyšší kategorie v Riu de Janeiru by sedmimístný milník mohl být poprvé zdolán.

Nutno také podotknout, že nejen CSko si odškrtlo nový rekord. Samotná služba Steam dosáhla přes 18 milionů online účtů, což v době konkurence jménem Epic Games Launcher není vůbec špatný zápis.

Rekord v počtu hráčů ve hře CS:GO
PLAYzone Challenge 2020