Přejít k hlavnímu obsahu

Čtvrtým členem Síně slávy česko-slovenského esportu byl na MČR 2019 vyhlášen Herdyn

13. 11. 2019 | 14:17 League of Legends Všechny hry
Síň slávy česko-slovenského esportu, kterou pod hlavičkou České asociace esportu podporuje společnost NVIDIA, jmenovala 10. listopadu v Brně svého čtvrtého člena. Do té se v první dvou letech dostali dva Slováci, letos byly tedy stavy pro Českou republiku srovnány na 2:2.
Pavel "Herdyn" Mikeš
Pavel "Herdyn" Mikeš

Pavel 'Herdyn' Mikeš je bývalý přední domácí hráč League of Legends, který proslul především jako topař týmu eSuba. V její barvách se na MČR v počítačových hrách dvakrát představil jako hráč a v letech 2012 a 2013 to se dvěma odlišnými soupiskami přetavil ve dvě zlaté medaile. Několikátým rokem už sice není aktivním hráčem League of Legends, ale na domácí herní scéně stále působí.

Dnešní komunita jej může znát jako baviče a streamera, který se po dlouhý letech u jedné hry nebojí vyzkoušet takřka cokoliv. Potkat jej tedy mohou fanoušci na takřka každé domácí velké akci, a nejinak tomu bylo i letos na MČR. Česká asociace esportu tak za podpory společnosti NVIDIA mohla při této příležitosti po zvolení ideálním kandidátem vyhlásit přímo na hlavní počítačové stage.

Součástí ceremoniálu bylo i video sestříhané z průřezu jeho kariéry, na které se v záznamu můžete s autentickými reakcemi přímo od Herdyna nyní podívat.

Štítky: Síň slávy
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.