Přejít k hlavnímu obsahu

Další rána pro OG: JerAx končí s Dotou

26. 1. 2020 | 18:25 Dota 2
Legendární tým OG se pomalu začíná rozpadat. Po prodloužení anovy pauzy se dozvídáme další, poněkud smutnější zprávu. Jesse "JerAx" Vainikka končí s Dotou a hodlá se věnovat jiným záležitostem.
Jerax
Jerax

JerAx započal svou profesionální kariéru již v roce 2013, do povědomí fanoušků se dostal ale až v roce 2014, když s Matumbamanem a dalšími finskými kolegy zformoval tým 4 Anchors + Sea Captain. Na výsluní Tier 1 scény se zařadil na podzim roku 2015 přestupem k týmu Liquid a další rok už si zahrál na The International. O rok později nahradil extrémně talentovaného Supporta Crita v OG a dále už jeho příběh určitě znáte. Vítězství na dvou Majorech a hlavně dva získané Aegisy.

V oficiálním vyjádření popsal své pocity během času, které strávil profesionálním hraním. Postupem času se z koníčku stala rutina a hraní Doty už ho nenaplňovalo. Zároveň ho unavovalo hnát se za dalšími a dalšími úspěchy a neustále se zlepšovat.

Dalo by se říci, že pokud vyhrajete tolik, kolik toho vyhrál JerAx, tak zkrátka ztratíte motivaci hrát dále, už totiž nemůžete vyhrát něco většího, než je The International. JerAx stále bude členem OG a bude se svými kamarády v kontaktu, dokonce ho uvidíme na oslavách jejich druhého triumfu v Berlíně.

PLAYzone Challenge 2020
Štítky: JerAx, OG