Přejít k hlavnímu obsahu

Diváci budí streamera donaty v živém přenose, za sedm hodin si tak přišel na 16 000 dolarů

20. 2. 2021 | 18:15 Twitch.tv
Asian Andy je úspěšný YouTuber, který se se svými diváky podílí o svůj každodenní život v přímých přenosech. Nyní se však rozhodl streamovat spánek na Twitchi, přičemž ho jeho fanoušci budili hlasitými donaty. Streamer tak vyhrál životní loterii, přišel si na obrovskou finanční částku pouze za to, že spí.
Asian Andy
Asian Andy
Zdroj: Asian Andy/YouTube

Spát a dostávat za to zaplaceno je asi snem každého, málokdo by však tušil, že se něco takového stane opravdu skutečností. Zatímco Twitch byl jakožto streamovací platforma vždy primárně zaměřený na vysílání videoher, 26letý Asian Andy si šikovně našel skulinku, jak zde prorazit i s obsahem, který má od gamingu vážně daleko. I když to není žádný nový nápad, Andy přišel se způsobem, jak si bezúhoně vydělat peníze, zatímco spí.

Plán je jednoduchý, Andy spí a diváci mezitím soutěží o to, kdo ho dřív vzbudí. Fanoušci mu posílají donaty, stejně jako kterémukoliv jinému streamerovi, které v tomto případě ale spustí různé variace hlasitých zvuků, hudby, psího štěkotu a dalšího randálu. Všechen tento povyk má jeden jediný cíl, probudit spícího streamera, který poděkuje za podporu a znovu se zaboří do polštáře.

Andy má na YouTube přes 1 milion předplatitelů, na Twitchi si však při jednom takovém vysílání přišel během sedmi hodin na 16 000 dolarů. Jak takový přenos vlastně vypadá? Koukněte se sami na video pod článkem. Streamer se během večera probudí několikrát právě kvůli hlasitým donatům, na které reaguje, roztrhá si několik triček a jde znovu na kutě. Na konci streamu můžeme sledovat šokovaného Andyho, který nečekal, že by obdržel tak masivní částku. Sám zmiňuje, že pracoval jako řidič pro Uber, kde si vydělával 16 dolarů na hodinu a jeho nadšení je tak nepopsatelné. A jak lépe oslavit takový milník nežli dalším roztrženým tričkem?