Přejít k hlavnímu obsahu

Dota 2 hráč chystá velký přestup na League of Legends

5. 1. 2020 | 20:19 Dota 2
Jeden z dlouho sloužících poloprofesionálních hráčů Doty 2, Ylli "Garter" Ramadani, se rozhodl skoncovat s MOBA hrou od Valve a místo toho po letech zkusit své štěstí v League of Legends. Jeho hlavním důvodem je nespokojenost se stavem profesionální Dota 2 scény.
Garter Dota LoL
Garter Dota LoL

Ylli "Garter" Ramadani zasvětil profesionální kariéře v Dotě 2 téměř celý svůj život, jak tohle období sám nazývá. Během své kariéry se představil v týmech jako ProDota Gaming nebo Leviathan, se kterými vyhrál několik menších turnajů, ze začátku kariéry nastupoval dokonce po boku Ceba, který je dvojnásobným světovým šampionem s OG. Nyní se však rozhodl s hrou skončit kvůli podmínkám v nižších úrovních Dota 2 scény.

Garter má podle svých slov k odchodu hned několik důvodů, všechny ale souvisí s tím, jak je nestabilní nižší scéna v Dotě 2. Ztěžuje si například proto, že je velmi těžké se dostat s prosperujícím týmem někam dále. Velmi často se totiž stává, že jakmile se tým ustálí a začne hrát kvalitně, týmy s lepším finančním zázemím si okamžitě začnou rozebírat hráče a měsíce trénování vyjdou vniveč.

Jako jeden z příkladů uvedl například to, když teprve dva dny před kvalifikací na The International 9 z jeho týmu odešel hráč Mastermind, kterého do Jižní Ameriky zlákal celek Infamous. Tato situace však není ojedinělá a podle svých slov by podobných příkladů dokázal najít plno.

Garter ProDOTA

Situace není lepší ani na Tier 2 a online scéně, kde často figurují pochybné organizace, které ve finále dluží hráčům velké obnosy peněz. Uvedl také to, že oproti minulým letem se z této části hry vytratily finance a hráči často mohou být rádi, pokud se hraním vůbec dokážou uživit.

A jako poslední bod, který sám označuje jako poslední kapku, je rozbitý systém v samotné hře, kvůli kterému jej přestal bavit dokonce i matchmaking. Garter má údajně dva účty, které jsou oba nad hranicí 8 000 MMR a s oběma patří mezi TOP100 hráčů v Evropě. I přesto, nebo snad i kvůli tomu, často čeká na zápas i hodinu, a když už se do zápasu dostane, často se potýká s toxickými spoluhráči, jsou toxičtí nebo jednoduše trollí a vypouští hru, případně dostane spoluhráče s mnohem nižším MMR, kteří nestačí úrovni hry. Kvůli těmto situacím jej hra podle jeho slov již vůbec nenaplňuje a nebaví.

Garter se tak rozhodl přejít k League of Legends, které si podle jeho vyjádření velmi užívá a rád by se dostal také na kompetitivní scénu. Jestli se mu to podaří však ukáže až čas.

Štítky: Garter
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.