Přejít k hlavnímu obsahu

Druhá sezóna Fortnite Chapter 2 je tu, přijde i Deadpool

20. 2. 2020 | 20:47 Fortnite
Fortnite Chapter 2 Season 2 je od dnešního dne známá jako Top Secret a hráči se mohou těšit na zbrusu nový battle pass, spoustu kosmetických předmětů a několik zásahu do mapy. Po nejdelší sezóně v historii jsme se dočkali překvapivě obřího update, který dosahoval 10 GB.
Fortnite Chapter 2 Season 2
Fortnite Chapter 2 Season 2

Změn na mapě sice nepřišlo 20. února dle očekávání tolik, jako přinesl epický start Season 2 Chapter 1, ale i tak jsou některé úpravy a body zájmu vskutku zajímavé. Ať už vítáte tyhle novinky nebo ne, tak pokud se chystáte plnit úkoly, tak na nové lokace zavítat zřejmě budete muset. Mezi přídavky najdeme podzemní plochu pro helikoptéry na východním pobřeží, těžební ropnou plošinu na jihozápadě, luxusní jachtu a objekt ve tvaru žraloka, který vás zláká do úplně horního levého kouty mapy. Změny tedy jsou především drobně estetické.

Fortnite Chapter 2 Season 2

Jeden ze dvou trailerů druhé kapitoly naznačuje tématiku okolo tajných agentů, nevyloučili bychom tedy možnost budoucího crossoveru k nové bondovce No Time To Die. Prozatím se ale musíme spokojit s možností získat jiné stylové skiny, jako jsou King Midas nebo Meowscles. Čeho se však ze světa populárních filmů dočkáme, tak je převlek samotného Deadpoola. Postup k jeho budoucímu odemknutí započnete kliknutím na šachtu přímo v menu, kde zatím můžete splnit pouze přečtení dopisu a nepoděkování řidiči autobusu.

Zajímavou novinkou spojenou s Battle Passem, který stojí 950 V-Bucks, je možnost výběru mezi Ghost a Shadow. Za kterou frakci budete bojovat, takové skiny si postupně budete odemykat. Jakmile si jednou vyberete, tak už ale není cesty zpátky – pokud tedy ve hře nevyužijete jednu z pěti telefonních budek, které váš obleček v dané hře promění do barev druhé frakce. Ghost totiž nabízí bílé a jinak barevně výrazné skiny, Shadow naopak volí temné odstíny. Ale jak můžeme ale sami vidět v traileru, tak například převlek banánu vypadá komicky v obou provedeních. Právě i tento prvek obměny Battle Passu dokresluje tématiku Top Secret.

Obří update, který již od této středy najdete na live serveru, nabízí také celkem 21 bugfixů, a tak jeho velikost dokážeme pochopit. Nová sezóna se všemi jejími náležitostmi ale do hry opět přinese svěží vítr, grind za novými kostýmy a jinými kosmetickými předměty tak může začít. K tomu se navíc samozřejmě nemůžeme dočkat, až bude možné získat samotného Deadpoola, nebo se dočkáme speciálního eventu v kooperaci s novým filmem o Jamesi Bondovi. To vše za doprovodu klasického gameplaye, který ještě podpoří návrat předmětů z Vaultu, z nichž řada je Mythic. Ze hry naopak mizí Damage Trap či některé rarity Raketometu. Ty nejlepší předměty pak můžete nově získávat díky keycards, které padají z hlavních henchmenů v nových lokacích. Na vše ostatní si hráči ale musí přijít sami, protože Epic Games tradičně nevydali žádné patch notes.

PLAYzone Challenge 2020
Štítky: Fortnite update
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.