Přejít k hlavnímu obsahu

Důležitý esportový zápas ve FIFA 20 musel být rozhodnut pomocí kámen, nůžky, papír

3. 3. 2020 | 07:00 EA SPORTS FC 24
Jeden ze zápasů poslední fáze kvalifikace na FUT Champions Cup mezi hráči Brandsha a Hasoo19 musel být kvůli pádu herních serverů rozhodnut pomocí hry kámen, nůžky, papír. Jiný soutěžící kontumačně prohrál svoje klání poté, co se mu nepodařilo připojit.
FIFA 20
FIFA 20

Na subredditu fotbalového simulátoru se první březnové ráno začaly objevoval hlášení o problémech s turnajovými servery. Levy Frederique, zástupce M10 Esports, dokonce prohrál zápas poté, co se mu, na rozdíl od soupeře, nepodařilo připojit. 

Internetová stránka Polygon se ihned obrátila na vydavatele hry EA Esports s žádostí o vysvětlení problému a otázkou, jak hodlají vývojáři případ řešit. Společnost reagovala až o den později přes oficiální prohlášení a oznámila, že tato „ojedinělá situace“ je stále zkoumána. „Ani jeden z hráčů nebyl hrou kámen, nůžky, papír vyřazen z turnaje,“ dodává.

Situace by mohla mít spojitost s jiným výpadkem serverů, který poznamenal několik her od EA ve čtvrtek 27. února. Byla mezi nimi i FIFA 20, ale problémy byly údajně vyřešeny už téhož dne odpoledne.

FUT Champions Cup patří mezi nejdůležitější turnaje pro profesionálními hráče, které jsou součástí FIFA Global Series. Bojuje se zde o kvalifikační body a místo na samotném eWorld Cupu 2020. Není tedy divu, že se na něj snaží každý kvalifikovat, seč mu síly stačí, a podobná nefunkčnost serverů na jeho prestiži nepřidává.